A Szegednek már nagyon kellenek a pontok • SportTV

A Szegednek már nagyon kellenek a pontok

2022. 10. 06. 12:19    
Olvasási idő: 2 perc

A „magyar-dán” forduló első felvonását a Veszprém megnyerte idegenben a GOG ellen, most a Szegeden a sor kora este a Pick Arénában, hogy teljessé tegye a magyar sikert, no meg hogy megszerezze első pontjait az idei csoportkörben. Utána megmutatjuk az előző final four ezüst- és bronzérmesét, akik Kölnben elkerülték egymást, most azonban oda-vissza összemérhetik a tudásukat.

Tavaly sikerült a Szegednek otthon megvernie az Aalborgot. Akkor is fontos győzelem volt, most még fontosabb lenne… (Fotó: pickhandball.hu)

SZEGED–AALBORG (B-csoport)

A szegedek bivalyerős csoportjában három kemény ellenfél után egy negyedik ugyanilyen erős következik, történetesen a sorozat 2021-es döntőse. A mieink 0 pontjával szemben a dánoknak már 4 van, ugyanis legyőzték otthon a Celjét és idegenben az Elverumot, s csak nagy küzdelemben vesztettek Aalborgban a Kielce ellen. A vendégek legjobb igazolása, a szuperklasszis Mikkel Hansen már 20 gólnál jár a BL-idényben, ezzel harmadik a sorozat összesített góllistáján, míg a szegediek házi gólkirály holtversenyben Bogdan Radivojevics és Bodó Richárd, 13-13 találattal.

Az EHF honlapján az aalborgi jobbátlövőjét, Lukas Sandellt szólaltatta meg: „Alig várom, hogy visszamehessek Szegedre. Nagyon jó csapatuk van, és az ellenük játszott meccsek mindig izgalmasak. Legutóbb nem voltunk gondjaink, hogy Mikler Roland kapujába találjunk, szóval tennünk kell a dolgunkat és teljesen felkészülten utaznunk Magyarországra, ha nyerni akarunk ott.”
A Szeged élen maradt a magyar bajnokságban az FTC elleni 39–33-as sikerrel, az Aalborg meg csúcsrangadót nyert a GOG ellen a hétvégén, 35–29-cel volt jobb legnagyobb hazai riválisánál.
„Mindenki láthatja, milyen mélyen vagyunk most a Bajnokok Ligájában. Nyilván nem az volt a vágyunk, hogy így kezdjük a szezont, hanem éppen az ellenkezője. Most az a legfontosabb, hogy mindent megtegyünk, hogy visszatérjünk és jobb eredményeket érjünk el. Meg tudjuk nyerni a meccseket kemény ellenfelek ellen, ezt az előző szezonban is megmutattuk, most pedig meg kell találnunk a módját, hogy visszatérjünk. Remélem, ez már a következő meccsen sikerül az Aalborg ellen, amely egy nagyszerű csapat” – nyilatkozta Bogdan Radivojevics a szegedi honlapon, melyet az EHF BL-website-ja is átvett.

Kapcsolódó

Szeged–Aalborg kupamúlt

Összesen: 8 mérkőzés–4 Szeged-győzelem–2 döntetlen–2 Aalborg-siker / 240–226-os gólkülönbség. Ebből Szegeden: 4–2–2–0 / 117–105. Az első mérkőzés: Pick Szeged–Aab Handball 37–28 (18–13). Szeged, 2020. 10. 10., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: Aalborg Handbold–Pick Szeged 31–28 (17–13). Aalborg, 2021. 12. 1., BL-csoportkör.

KIELCE–KIEL (B-csoport)

Nagy múltra visszatekintő párharc, még 1998-ban az EHF-kupában találkoztak először, s két ízben (2013, 2015) BL-bronzmeccset is játszottak, mindkétszer a lengyelek nyertek. Az összesített mérleg 12–7–2–3, ugyancsak a Kielce javára.
mindkét félnek 4 pontja van jelen kiírásban, a Kielce a Barca ellen (papírforma), a Kiel a Celje ellen (meglepetés) veszített. A házi gólkirályok a BL-góllista top 10-ében vannak, Patrick Wiencek (Kiel) a hatodik 19 góllal, Arkadiusz Moryto és Harald Reinkind (Kielve) 17-17 alkalommal talált be az ellenfél kapujába.
Mindkét csapat már megnyerte korábban a BL-t, a németek 2007-ben, 2010-ben, 2012-ben és 2020-ban, a lengyelek 2016-ban (csak azt tudnánk feledni!…) vehették át  a trófeát.
A Kielce kapusa, Andreas Wolff 2019-ig a Kiel mezét viselte. A lengyelek edzője Talant Dujsebajev kétszeres BL-győztes (a Ciudad Reallal, mindkét döntőben a Kielt legyőzve), de a 2012-es döntőt elvesztette az Atlético Madrid mestereként éppen a Kieltől szenvedve vereséget, s oersze 2016-ban a lengyel rekoprdbajnokot is sikerre vezette.  A németek trénere Filip Jicha játékosként kétszeres BL-védő jelenlegi klubjával és edzőként is megnyerte a legrangosabb európai klubtrófeát 2020 decemberében a Covid maitti „meghívásos” final four végén.

FÉRFI KÉZILABDA BL, 4. játéknap. Sport1 18:00 Pick Szeged–Aalborg Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita); Sport1 20:30 Lomza Industria Kielce–THW Kiel (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Deli Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)