Szombati sztárfellépők: Whitlock, Gurney, Van den Bergh • SportTV

Szombati sztárfellépők: Whitlock, Gurney, Van den Bergh

2022. 12. 17. 12:04    
Olvasási idő: < 1 perc

A futball-vb hajrája kissé átírta a dartsvilágbajnokság szokásos időrendjét. Gondolva a két sportág közös szerelmeseire, Londonban a szokásosnál korábban (délben) és később (9-kor) kezdődik a délutáni, illetve esti versenyszakasz, hogy szombaton a bronzmeccset és vasárnap a döntőt teljes egészében megnézhessék a szurkolók, és az Alexandra Palace-ben se maradjanak le semmiről.

Dimitri Van den Bergh játssza a nap záró mérkőzését Fülöp-szigeteki ellenféllel (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A szombati délutáni programban két top 30-as játékos is a színpadra kerül: a Pro Tour-ranglista 13. helyezettje, Simon Whitlock, aki  2012-ben vb-döntőt játszott Phil Taylorral (7–3-ra kikapott), idén pedig tagja volt a csapat-vb-n győztes ausztrál válogatottnak. A világszerte népszerű szakállas harcos a Fülöp-szigeteki Christian Perezzel mérkőzik meg az első körben. A session záró találkozóját már a második fordulóban vívja Daryl Gurney, a normál világranglista 24.-je a skót Alan Soutarral, aki tavaly egészen a 4. fordulóig jutott, ott kapott ki Callan Rydztől.

Az esti progranban három játékos is figyelmet érdemel. A négyszeres női világbajnok Liza Ashton már 3. ODC-vb-jén vesz részt, de még nem sikerült meccset nyernie, most is embers, azaz “asszonyos” feladatnak néz elébe, hiszen a világranglista 48. helyezettjével, a Borbély becenevű Ray Meikle-lel kell megmérkőznie. A harmadik meccsen a legnagyobb tehetségek egyike, az északír Josh Rock lép a színpadra, az ifivilágbajnok idén nyolcaddöntőt játzott mátór az Európa-bajnokságon és  a Grand Slam of Dartson is. Most a spanyol José Justicia lesz az ellenfele.
A nap záró meccsét Dimitri Van den Bergh játssza. A világ-15. belga klasszis eddig kétszer jutott negyeddöntőig a vb-n (2018, 2020), ennél azért jobb szereplésere vágyik. Második körös ellenfele szintén Fülöp-szigeteki dartsos lesz, Lourence Ilagan, aki pénteken döntő szettes győzelemmel jutott tovább az esélyesebbnek vélt Rowby-John Rodriguez ellen.

Kapcsolódó

PDC DARTS-VB 2023, A HARMADIK JÁTÉKNAP PROGRAMJA

Délután
Martin LUKEMAN (angol)JAMAMOTO Nabuhiro (japán) – 1. forduló
Simon WHITLOCK (ausztrál)Christian PEREZ (Fülöp-szigeteki) – 1. forduló
Adam GAWLAS (cseh)Ritchie BURNETT (walesi) – 1. forduló
Daryl GURNEY (északír)Alan SOUTAR – 2. forduló

Este
Ryan MEIKLE (angol)Liza ASHTON (angol) – 1. forduló
Cameron MENZIES (skót)Diogo PORTELA (brazil) – 1. forduló
Josh ROCK (északír)José JUSTICIA (spanyol) – 1. forduló
Dimitri VAN DEN BERGH (belga)Lourence ILAGAN (Fülöp-szigeteki)– 2. forduló

PDC DARTS-VB, London. Sport2 12:00 és Sport1  21:00  1. és 2. fordulós mérkőzések (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)