Lengyel-dán dupla BL-csata • SportTV

Lengyel-dán dupla BL-csata

2023. 02. 15. 11:14    
Olvasási idő: 2 perc

Az EHF régi szokása, hogy az egyes nemzetek csapatainak mérkőzéseit egymáshoz közel csoportosítja. Így most a „nem magyar” napon két lengyel-dán összecsapást tűzhettünk műsorunkra, mindkét BL-csoportból egyet.

Morten Olsen, az olimpiai és kétszeres világbajnok dán irányító még 38 évesen is a GOG egyik kulcsjátékosa. A múlt héten például ötször is betalált a veszprémi kapuba… (Fotó: Getty Images)

KIELCE–AALBORG (B-csoport)

Az Aalborg 9 ponttal ötödik a csoportban, a Kielce 18-at gyűjtött, és ezzel közel áll a közvetlen negyeddöntőbe jutáshoz. Ehhez a hátralévő három játéknapon elég egyetlen pontot szereznie.
A dán együttes az előző fordulóban a Hét mérkőzésén 33–27-tel vetett véget Szegeden nyeretlenségi sorozatának, a Kielce viszont 32–27-re kikapott Kielben.
Az Aalborg a következő hetekben nem számíthat Mikkel Hansenre, az „agyonhajtott” világsztár afféle stressz-szünetet tart, hogy mentálisan kissé kipihenje magát. A Kielcének is van hiányolni valója, a francia világsztár Nedim Remili azonnali hatállyal, amolyn „villámátigazolással”, idény közben távozott Veszprémbe.
A hazai bajnokságban éllovas Aalborg legutóbb 28–24-re győzött az FC Midtjylland ellen, míg a Kielce 40–23-ra verte meg a Szczecint, s továbbra is a második helyen áll a Plock mögött.
„Csak egy pontra van szükségünk ahhoz, hogy közvetlenül a negyeddöntőbe kerüljünk. Most lehetetlen megszerezni az első pozíciót, de szeretnénk megszerezni a második helyet, és ez a terv szerdára. Figyelnünk kell Sebastian Bartholdra és Kristian Björnsenre; nagyon gyors szélső játékosok, és a kontratámadások vezetése az erősségük” – nyilatkozta az európai szövetség honlapjának Mateusz Kornecki, a Kielce kapusa.

GOG–PLOCK (A-csoport)

A GOG jelenleg a 4. helyen áll 11 ponttal, a Plock a 7., mindössze 2-vel. A dán csapatnak nyernie kell, hogy véglegesítse helyét a rájátszásban, a Plock is reménykedhet benne, hiszen csak egy ponttal van elmaradva a 6. PPD Zagrebtől.
A múlt héten a 3. forduló ót nyeretlen Plock ismét győzni tudott, méghozzá a Magdeburg ellen (25–24), a korábbi másik győzelmét éppen a GOG ellen aratta, ez első meccsen Lengyelországban (31–27).
Két GOG-játékos is ott van a BL góllövőlistájának legjobb öt játékosa között: Som Pytlick és Erik Madsen (65, ill. 64 gól).
A múlt hét végén mindkét csapat megszerezte a pontokat saját bajnokságában: a GOG a Holstebro (36–21) ellen, a Plock pedig Zabrzében (30–19).
„Majdnem olyan lesz, mint egy döntő. Győzelemmel biztosítjuk helyünket a Bajnokok Ligája következő szakaszában, ugyanakkor a Wisla nagyon közel kerülhet ehhez a győzelemmel. Szóval ez egy nagyon fontos meccs mindkét csapatnak. Kemény csata lesz. A Wisla Plock olyan csapat, amellyel sok nagy csatát vívtunk, és ez nem mindig sikerült. Szerencsére itthon általában mi vagyunk az előnyben, és reméljük, ezúttal is így lesz” – mondta Nikolaj Krickau, a GOG edzője.
Az EHF BL-honlapja idézi Xavier Sabatét, a Plock mostani, a Veszprém korábbi edzőjét is: „A GOG nagyon jól játszik ebben a szezonban. Ez a csapat legutóbbi mérkőzését megnyerte a Veszprém Arénában. Nem minden csapat tud ilyen eredményt elérni egy olyan helyen, mint Veszprém.”

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 12. forduló. Sport2 18:30 Viva Industria Kielce–Aalborg Handbold (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)­; Sport2 20:30 GOG–Wisla Orlen Plock (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)