Próbáljunk meg 7 alatt maradni! • SportTV

Próbáljunk meg 7 alatt maradni!

2023. 05. 19. 11:51    
Olvasási idő: < 1 perc

Csütörtökön megerősödött a tétel, hogy az igazán nagyok nagyságrenddel erősebbek a mi kis csapatunknál. Éppúgy 7–1-re kaptak ki a mieink a svédektől, mint a nyitó találkozójukon a Team USA-től. Pénteken újabb csúcskategóriás ellenfél következik: az olimpiai és világbajnoki címvédő Finnország, amelyet természetesen hazai publikuma is nagy erővel támogat.

A bemelegítés nyilván hasonló lesz, mint csütörtökön a svédek elleni. Az eredmény viszont lehetne egy kicsit szorosabb! Lehet? (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Bár már négy meccset lejátszott csapatunk az elit-vb csúcsszintjén, és bizonyos tekintetben fel is vette az itteni tempót, lassan a fáradással is számolni kell. Constantine kapitány maga is többször elmondta, maximum három ellenféllel szemben van reményünk reálisan a pontszerzésre. A másik négy „érinthetetlen” – legalábbis nekünk – egyelőre.
A pénteki ellenfél ebbe a kategóriába tartozik. Ráadásul a finnek már 5 pontot is veszettek –  igaz, közvetlen vetélytársakkal szemben – , nem engedhetnek meg maguknak újabb blamát, főleg az csoport alsóházának csapatai ellen.
Reméljük, a mieink továbbra sem kedvetlenednek el a klasszisokkal erősebb ellenfelektől elszenvedett vereségek után, mert a fő cél továbbra ia a bennmaradás, azaz hétfőre kell még a maximális erőt és koncentrációt mozgósítani. Ennek fényében egy harmadik 1–7 is elviselhető lenne, de egy ennél szorosabb eredményt bravúrnak is tekinthetnénk…
Nem mindegy nekünk az esti német–osztrák meccs alakulása sem. A németek a három csoportvezető klassziscsapattól egyaránt kikaptak egy-egy góllal, ám a dánok legyőzésével nem csupán elkerültek a sereghajtó helyről, hanem jelezték mindenkinek: ők bizony playoffra érett együttesnek tartják magukat. Nekünk az osztrákok biztos mögöttünk tartásához természetesen német győzelem lenne a jobb, szurkoljunk tehát ezért a csoport pénteki záró találkozóján!

Kapcsolódó

Magyar–finn hokimúlt

Nem dúskál a hokihistória magyar–finn összecsapásokban, összesen négyszer mérte össze tudását a két együttes, ráadásul a modern korban, az elmúlt másfél évtizeden belül. Az első találkozót a Papp László Sportcsarnokban játszották 2009. április 2-án, mindkét ország csapata az elit-vb-re készült. Szapporói hőseink budapesti hősökké váltak: a normál játékidőben 3–3-ra végeztek az akkor is toronymagas esélyes északiakkal és a rávezetéses párbajt megnyerték. A normál 60 percben Fodor, Kovács és Palkovics talált a finn kapuba, a rávezetéseknél Fekete és Palkovics belőtte a magáét, Szuper pedig hárította mindkét finn kísérletet. (Nem mellesleg: a meccset a Sport1 közvetítette, Máté Pál főszerkesztőnk kommentálásával.) Másnap Miskolcon a finnek összeszedték magukat ás 6–0-ra nyerni tudtak. Ennek az eredménynek a fele, 3–0 született eddigi egyetlen vb-találkozón a 2016-os szentpétervári világbajnoki csoportmérkőzésen. A legutóbbi összecsapásra áprilisában 2017 áprilisában a Tüskecsarnokban került sor, akkor a vendégek két 3–0-s harmada után az utolsó játékrészben Bartalis talált be, így alakult ki a 6–1-es végeredmény.
Az összmérleg tehát:  4 meccs, 1 győzelem, 3 vereség, 5–18-as gólkülönbség.

JÉGKORONG-VB, csoportkör. A-csoport, Tampere. Sport1 14:30  Magyarország–Finnország (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Kangyal Balázs, riporter: Haraszti Ádám, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakértő: Ancsin János és Szélig Viktor); Sport2 19:15 Ausztria–Németország (kommentátor: Haraszti Ádám)