„Stúdiózunk” – Itáliában és másutt • SportTV

„Stúdiózunk” – Itáliában és másutt

2023. 09. 29. 14:58    
Olvasási idő: < 1 perc

A hétközi olasz forduló miatt a beszélgetős futballshow-nk péntekre (is) került afféle ráadásként, s mivel a Csillagok között sztenderd időpontja is ez, a két hasonló műsorban beszélnek szakértőink a calcio és az eurofutball aktuális eseményeiről.

Jude Bellinghamért egyre többen rajonganak Madridban (is) (Fotó: Getty Images)

A hatodik Serie A-játéknap előtt botrány kavarta fel az olasz labdarúgást, aztán felkavaró eredmények is születtek. Victor Osimhen konfliktusa csapat újedzőjével nagy hullámokat vetett, a drámaibb vénájú újságírók már szakításról is irogattak, aztán a hullámok a pályán történtekkel csendesülni látszanak.  Osimhen szupercsatártársa, Hvicsa Kvarachelia fél esztendő után betalált, az összeroppanni látszó Napoli látványosan feltámadt. Ugyanakkor az eddig szárnyaló Inter nagyot botlott – méghozzá örök mumusa ellen. Vajon tényleg létezik-e és ha igen, milyen okokra vezethető vissza a jelenség, hogy egy csapatnak nagyon nem megy a másik ellen, bármikor is játsszanak? A kicsit botló nagyok – a Napoli mellett a Milan és a Juve kiegyeneseedni látszanak. Hullámvasút lesz ebből, vagy tényleg csak a apró döccenőkön jutott át a calcio legeredményesebb hazai és nemzetközi klubja. No meg lesz gólszépségverseny is – mint mindig – ; íme dióhéjban a másor témahalmaza.
A Nyerő Széria (SPORT1 18:00) szereposztása mára: Takács Rita műsorvezető-háziasszony, vendégek: Hrutka „Rudi” és Kéri András.

A Csillagok közöttben mindenképpen szóba kerül Gulácsi Péter visszatérése. Válogatott kapusunk a Wehen Wiesenau elleni kupameccsen kezdett újra majd’ egy év után, kapott ugyan két gólt, dfe bravúrokkal is hozzájárult csapata, a Leipzig 3–2-es győzelméhez. Beszélgenk azokról, akik friss igazolásként is már letették a névjegyüket, hamar tettek róla, hogy a szurkolók megkedveljék őket. Bellingham, Kane, Rice, Joao Félix, Tonali – egy hevenyészett ötös lista, de vajon kik alkotják szakértőink top ötösét? S persze megmutatjuk a FIFA Puskás-díjra (az év legszebb gólja) jelölt találatokat, amely elismerésnek most is lesz a közönség által megszavazott része, azaz nemcsak gyönyörködni, választani is érdemes!
A Csillagok között (SPORT1 20:00) mai „stábja”: Petur András (műsorvezető), Hrutka Rudi, Kéri András és László Csaba szakértő vendégek.