Több mint 9 órás kézimaratoni, El-lel, BL-lel és HF-fel • SportTV

Több mint 9 órás kézimaratoni, El-lel, BL-lel és HF-fel

2024. 01. 14. 13:16    
Olvasási idő: 2 perc

Már hozzá vannak szokva kézilabdabarát nézőink a rekorddöntögető sportéáhgi műsorfolyamunkhoz – nos most a 9, és negyed órsá kézifolyammal jelentkezünk, négy élő – közte három magyar résztvevős– mérkőzéssel és a szokás beszélgető műsrunkkal, amellyel lezárjuk az egész női kupahétvégét és egy kicsit kipillantunbk persze a most folyő férfi Európa-bajnokságra is.

A Debrecen bravúrra készül , Töpfner Alexandra (28) pedig a hazaihoz haspnló eredményességet remél (Fotó: www.dvsckezilabda.hu)

Az élő közvetítések sora egy román–spanyol találkozóval kezdődik az Európa-ligából a D-csoportból, amelyen a kézdivásárhelyi csapat fogadja andalúziai ellenfelét A Targu Jiu az első körben 33–27-re kikapott Óvárott, a málagai együttes otthon szenvedett vereséget a norvég Solától. Ez volt a spanyol bajnok Costa del Sol első veresége a kupában, amelyet az első selejtezőkörben kezdett meg.

Utána „átugrunk” az A-csoportba Norvégiába, ahol a Vác vendégszerepel a korábban BL-ben is megforduló Storhamar otthonában. A hazai csapat a múlt héten szoros csatában Nyköbingben verte meg dán ellenfelét 27–26-ra. A vávi csapat is erős rajtot produkált, 0–7-indulá után kiváló hajrával 28–28-as remit ért el a szintén sokszoros BL-résztvevő kaproncaiak ellen.

Ezután kupát váltunk, a harmadik BL-résztvevő magyar együttes, a DVSC Schaeffler idegenben szerepel a montenegrói bajnoknál, amely korábban kétszer a kupát is elnyerte. Mindkét együttes vereséggel kezdte az új évet, a Buducsnoszt 44–26-ra kikapott a CSM-től, a DVSC 38–28-ra Brestben. A mérkőzés előtt  a magyar együttes az A-csoport 6. helyén áll, 7 ponttal, a Buducsnoszt  3 ponttal a 7. A montenegrói bajnoknak a legkevésbé hatékony a támadójátéka, 209 gólja meccsenként 23.2-es átlagnak felel meg. Október 10-én a két csapat debreceni meccsét a mieink nyerték meg 27–22-re, Töpfner Alexandra 10 góllal bizonyult a mérkőzés legeredményesebb játékosának, A Buducsnoszt ötmeccses nyeretlen szériában van, legutóbbi (egyetlen) győzelmét szeptember 24-én aratta, amikor 31–30-ra nyert a Savehof ellen.
„Nagyon kemény mérkőzésre számítok, hiszen mindkét csapat tisztában van azzal, hogy ez a továbbjutás szempontjából fontos összecsapás – mondta az októberi meccsen tíz gólig jutó Töpfner Alexandra a DVSC klubhonlapjának. – Csakúgy, mint a debreceni meccsünkön, ezúttal is fontos lesz a védekezés. Nagyon sűrű a programunk, de remélem bírjuk az immáron hármas terhelést. Szeretnénk nyerni Podgoricában, hiszen ezzel nagyon közel kerülhetnénk célunkhoz!”

Az élő „kupapókert” egy másik skandináviai norvég-magyar összecspás zárja, amelyen a Sola fogadja a Mosonmagyaróvárt. A két első körös győztes közül amelyik nyer, akár már erősen gondolhat a továbbjutásra is.

NŐI KÉZILABDA BL, 10. forduló. Sport1 15:45 ZSRK Buducsnoszt Podgorica–DVSC Schaeffler (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Boros Attila és Tóth Tímea)
NŐI KÉZILABDA EL, 2. forduló. Sport1 11:15  CSM Targu Jiu–Costa del SolMálaga (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita); Sport1 13:45  Storhamar Handball Elite–Praktiker Vác (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita); Sport1 17:45  HK Sola–Motherson Mosonmagyaróvári KC (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita)
Sport1 19:30  Harmadik Félidő kézilabda-talkshow  (műsorvezető: Petur András)