Az Óvár egypontnyira az El-negyeddöntőtől • SportTV

Az Óvár egypontnyira az El-negyeddöntőtől

2024. 02. 18. 08:56    
Olvasási idő: 2 perc

Egy BL- és két El-meccsel folytatjuk tavasz végéig tartó női kézilabdakupa-közvetítéssorozatunkat vasárnap. Egy már kiesett, egy már továbbjutott és egy a playoffhoz igen közel álló magyar csapatot mutatunk majd élőben a sorozatok csoportkörének záró fordulójából, s persze este nem maradhat el az összegző jellengő Harmadik Félidő sem, amelyben nyilvánvalóan kitérnek stúdiónk vendégei a hétközi kettős magyar sikerre is, amelyet férficsapataink arattak a Bajnokok Ligájában.

Gyurka János első ízben vezetheti el az óvári csapatot egy nemzetközi kupa rájátszásáig (Fotó: efel.eurohandball.com

VÁC–STORHAMAR (női El)

A váci együttes minden sorozatot figyelembe véve veretlen legutóbbi öt hazai találkozóján. Nincs már esélye a továbbjutásra, de győzelemmel megszerezheti az A-csoport harmadik helyét. Ellentézötes pályaválasztással a norvégok 35–17-re nyerték meg a meccset. A Storhamar megnyerte a csoportot és a negyeddöntőben a három másik csoport egyikének második helyezettjével játszik a final fourba jutésért.
„Az állás nem hazudik, ellenfelünk csoportunk éllovasa, s már bejutott a negyeddöntőbe. A Storhamar modern, gyors kézilabdát játszik, ezért nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy jó meccset vívjunk vele, de szeretnénk egy jó teljesítménnyel meglepni szurkolóinkat, akik Dániába és Horvátországba utaztak, és mindig szurkolnak nekünk” – idézte  Herbert Gábort, a váciak vezetőedzőjét az EHF  El-oldala.

SÄVEHOF–DVSC (női BL)  

A záró fordulóban a svéd bajnok célja az lehet, hogy elkerülje a sorozat történetének negatív rekordját, amely 18 sorozatban elvesztett meccs, amely a török Kastamonu nevéhez fűződik. A csapat 434 kapott találatával is mínuszrekorder, holtversenyben a B-csoportos lengyel Motor Lubinnal. Ugyanakkor kapusa, Johanna Bundsen a második legtöbb védést mutatta be a sorozatban, 127-et, amely a lövésekhez képest 28.4%-os védési hatékonyságot jelent.
Fennállása második BL-szezonjában a DVSC már bejutott a rájátszásba, miután legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert. Hatszor győzött a szezonban, többet, mint házigazdája az elmúlt három kiírásban összesen. Svédországi esetleges győzelmével visszaszerezheti 5. helyét, amelyet a Bietigheim szombati sikerével ideiglenesen (?) elvett tőle. A svéd bajnok meg mindenképpen az utolsó marad, csak az a kérdés, nulla, egy vagy két ponttal.

TARGU JIU–MOSONMAGYARÓVÁR (női El)

A D-csoport harmadik helyén álló Mosonmagyaróvár még továbbjuthat, de ehhez még az is kellett, hogy a csoport másik meccse is számára kedvezően alakuljon. Mivel a csoportelső norvég Sola szombaton 36–31-re legyőzte a spanyol Costa del Sol Málagát, Gyurka János csapata már egy pont megszerzésévelé is bejit a legjobb nyolc közé.
A zsilvásárhelyi együttes az egyik a mezőnyben, amely öt forduló alatt még nem szerzett pontot. Kapusa, a tapasztalt Jekatyerina Zsukova a második helyen áll a rangsorban, 69 sikeres védéssel. Az Óvár nagy különbséggel, 33–27-re győzött a hazai találkozón.
„A legutóbbi meccsek után magas a morálunk és pozitív eredményben reménykedünk a hazai pályán. Mindenképpen nyerni akarunk, és jó játékot játszani. Szeretnénk az ellenfél szintjére emelkedni, egy nagyon jó ellenfélére, és javítani akarunk a játékunkon a bajnokság következő mérkőzéseire. Szerintem a védekezés és a kapusteljesítmény meghatározó lehet” –nyilatkozta Florenta Ilie, a CSM jobbátlövője.
„Sajnos a sorsunk nem a saját kezünkben van, de lelkiismeretesen készülünk Zsilvásárhelyre. Meg akarjuk nyerni az utolsó csoportmeccsünket, reméljük, ez előrelépést jelent” – mondta Gyurka János vezetőedző, még a szombati norvégiai mérkőzés előtt. Vasárnap azonban úgy vezényelheti csapatát a Havasalföldön, hogy már egy döntetlennel is meglehet az említett előrelépés – az El-negyeddöntőbe.

NŐI KÉZILABDA EL, csoportkör, 6. forduló. Sport1 13:45 Praktiker Vác–Storhamar Handball Elite (kommentátor: Bartha Zoltán, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea).
NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör, 14. forduló. Sport1 15:45 IK Sävehof–DVSC Schaeffler (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:45 CSM Targu Jiu–Motherson Mosonmagyaróvár KC (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)

Sport1 19:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)