Fradi: a kéziseknek is pireuszi akadály • SportTV

Fradi: a kéziseknek is pireuszi akadály

2024. 04. 20. 11:19    
Olvasási idő: < 1 perc

Az FTC labdajáték-szakosztályai szinte vonzzák a görög megaklub csapatait ebben az idényben. Igaz, a focisták és a vízipólósok az elitkupában, a BL-ben akadtak össze a pireusziakkal, viszont sokkal korábbi fázisban. A férfi kézilabdázók viszont a harmadik számú európai kupaküzdelem elődöntőjében találkoznak a sportágban klubtörténetet író görögökkel.

Az eddigi legnehezebb kupaakadály vár az FTC -re (Fotó: fradi.hu)

„A görögök eddig mind a nyolc meccsüket megnyerték a sorozatban, a legjobb nyolc között a szlovén Krkát búcsúztatták magabiztosan. Emellett pedig a görög bajnokságban megnyerték az alapszakaszt, az Európa-liga-főtáblás AEK Athént is megelőzték, már biztos első helyezettként szenvedték el az első vereségüket a PAOK ellen.
A keretet többségében görög játékosok alkotják, akiket sokat látott, minőségi légiósok egészítenek ki. Közülük is kiemelkedik a horvát Ivan Sliskovic, aki korábban Veszprémben is játszott, valamint a Barcát megjáró spanyol Angel Montoro. Februárban vette át a vezetőedzői posztot Zeljko Babic, aki irányította korábban a BL-ben szereplő Meskov Bresztet, majd két évig a horvát válogatottat vezette. Könnyen lehet, hogy az eddigi legnagyobb feladat tornyosul a mieink előtt az Európa-kupában, pláne, hogy továbbra sem számíthat több kulcsjátékosra Pásztor István” – mutatta be az ellenfelet a ferencvárosiak klubhonlapja.

„Abszolút ötven-ötven százalékra mondanám az esélyeket, nüanszok dönthetnek majd a továbbjutásról. Az első mérkőzés mindig az ismerkedésről szól, mert készülünk ugyan videóból, de az becsapós, mert az ellenfél általában jobb és gyorsabb kézilabdát játszik. Szinte biztos vagyok benne, hogy csak a jövő héten, Athénban dől el a párharc – mondta ugyancsak a fradi.hu-nak Bujdosó Bendegúz, a csapat jobbszélsője.
Fontos lesz a lövések pontossága az első mérkőzésen a Népligetben, hiszen a Krka ellen a kapus Konsztadinosz Kodanidisz 50 százalékos hatékonysággal védett.

Az emlegetett hányzók többek közt Lékai, Csörgő és Füzi, ám játszhat, és remélhetőleg most is jó formában játszik Imre Bence,  a házi gólkirály, aki az Ek-találkozókon eddig 36-szor talált az ellenfelek kapujába.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-KUPA, elődöntő, első mérkőzés. Sport1 13:45 FTC-Green Colect–Olympiakosz PSZK (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita)