A Vidi útban 6. Ligakupa-döntőjébe • SportTV

A Vidi útban 6. Ligakupa-döntőjébe

2015. 04. 22. 11:28    
Olvasási idő: 2 perc

A Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóiból csak egyetlen mérkőzés van hátra. Ezen a sorozat háromszoros győztese és kétszeres ezüstérmese, a jelenlegi bajnoki listavezető fogadja az OTP Bank Liga címvédőjét.

Az első találkozó Debrecenben 3–2-s vendégsikerrel zárult (képünk azon a találkozón készült), így a Videoton jóval kedvezőbb helyzetből várja a visszavágót. Visszalapozva a históriás könyvekbe (ma már inkább: históriás fájlokba), a Videoton 43 hazai Ligakupa-meccséből mindössze 4 alkalommal szenvedett vereséget, csupán háromszor olyant, amellyel most kiesne a további küzdelmekből. (Az elsőt éppen a DVSC-től, 2–0-ra, 2010. március 6-án, azaz több mint fél évtizede.) A Vidi amúgy is parádés sorozatban van, a tavaly decemberben éppen a Ligakupában Dunaújvárosban elszenvedett 2–1-es vereség óta 13 mérkőzéses veretlenségi sorozatot épített.

A fehérvári klub honlapja a csapat macedón válogatott támadóját, Mirko Ivanovszkit szólaltatta meg a meccs előtt. „Nincs könnyű helyzetben a Debrecen, támadnia kell majd, de úgy, hogy lehetőség szerint ne kapjon gólt, hiszen az első mérkőzésen 3–2-re győzni tudtunk ellenük. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek, hogy kiharcolják a továbbjutást, éppen ezért nehéz találkozóra számítok. Az egygólos előny tudatában és amiatt, hogy három gólt is szereztünk idegenben, nem kényelmesedhetünk el, mindent bele kell adnunk, hogy sikeresek legyünk. Nem fogunk döntetlenre játszani, ahogy minden mérkőzésen, a szerdain is győzni akarunk. Debrecenben sikerült betalálnom, ami az első vidis gólom volt tétmeccsen, jó lenne a következőt már holnap megszerezni. A bajnokságban még adós vagyok a gólokkal, de remélem, a hátralévő hat fordulóban ebben is lesz változás” – nyilatkozta a vidi.hu-nak Mirko Ivanovszki.

A debreceniek honlapja a leendő DVSC-összeállítást taglalja. „Kondás Elemér is egészen biztosan változtat majd a Paks ellen látott kezdőhöz képest, ha másért nem, azért biztos, mert Szakály Péter sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára. Zsidai Lászlóra és Nenad Novakovicsra sérülés miatt nem számíthat a szakvezető, így ők emiatt hagyhatják ki az összecsapást. A kapuban ezúttal is Verpecz István kezdhet, a védelmet a Jovanovics, Ludánszki, Morozov, Korhut négyes alkothatja, a középpályán Mihelic, Varga, Bouadla és Ferenczi kaphatnak szerepet, míg a támadósorba Kulcsár és Tisza kerülhetnek be.”

(klubhonlapok/Sport TV)

A Videoton FC–DVSC-Teva Lk-negyeddöntőt 17:15-től a Sport2-n közvetítjük.