Ligakupa-elődöntő Debrecenben • SportTV

Ligakupa-elődöntő Debrecenben

2015. 05. 13. 13:39    
Olvasási idő: 2 perc

A keddi Ferencváros – Bp. Honvéd (3-0) után szerdán a DVSC-TEVA – MTK mérkőzéssel folytatódik a Ligakupa elődöntője. A találkozót 17:45-től élőben közvetítjük a Sport1-en.

A dvsc.hu-n megjelent beharangozó szerint a két gárda útja elég hasonló volt idáig. Az MTK a C-csoport küzdelmeit nyerte meg, méghozzá 5 győzelemmel és 1 vereséggel, 15 pontot gyűjtve, megelőzve a Dunaújvárost, a Mezőkövesdet és a Balmazújvárost. A legjobb 16 között a Paks együttesét búcsúztatták kettős győzelemmel, idegenben 3-0-s, hazai pályán 2-1-es sikert aratva. A negyeddöntő során a Péccsel találkoztak a kék-fehérek, és szintén kettős győzelemmel gyűrték le a mecsekaljai együttest, mindkét találkozót 1-0-ra nyert Garami József együttese.
A Loki a B-csoportot nyerte meg 13 ponttal, a Békéscsabát, a Kecskemétet és a Szegedet megelőzve. A középdöntő első fordulójában a Sopront búcsúztatta 4-2-es összesítéssel, a legutóbbi körben pedig az idei bajnok Videotont, méghozzá fordulatos párharc során, hiszen a fehérvári együttes 3-2-re győzött Debrecenben (képünk ezen a meccsen készült), a visszavágón azonban 2-0-ra a piros-fehérek nyertek a Sóstói stadionban, így 4-3-as összesítéssel kerültek be a legjobb négy közé.
Idén már kétszer is összecsapott egymással a két együttes a bajnokságban. Az őszi találkozót egy kései Horváth Zsolt találattal a kék-fehérek nyerték meg, míg a decemberi debreceni visszavágón Varga József és Tisza Tibor góljára csak Pölöskei tudott válaszolni, így alakult ki a 2-1-es hazai siker.
A Ferencváros elleni hétvégi rangadó és a Pápa elleni közelgő bajnoki összecsapás miatt Kondás Elemér vélhetően frissít majd a csapaton, és olyanokat is pályára küld, akik az OTP Bank Liga küzdelmei során kevesebb lehetőséget szoktak kapni.
Nagy valószínűséggel Garami József is úgy gondolkodik majd, hogy a zsúfolt program közepette pihenőt ad néhány kulcsemberének. Eltiltás miatt Hajdú Ádám nem léphet pályára, a kulcsemberek közül vélhetően Hegedűs, Poór, Pölöskei, Csiki és Horváth kaphatnak majd pihenőt.
A Debrecen várható összeállítása: Verpecz – Jovanovics, Máté, Mészáros, Ferenczi – Bereczki, Ludánszki, Mihelics, Sós – Tisza, Szécsi
Az MTK összeállítása: Groppioni – Halmai, Baki, Vukmir, Vadnai – Vass, Thiam – Kanta – Bese, Torghelle, Hajdú.
(dvsc.hu, mtk.hu)

A DVSC-TEVA – MTK Ligakupa-elődöntőt szerdán 17:45-től élőben közvetítjük a Sport1-en.