A Loki meglepte a Vidit • SportTV

A Loki meglepte a Vidit

2015. 04. 22. 19:38    
Olvasási idő: < 1 perc

A DVSC-Teva tette teljessé a Ligakupa elődöntőjének mezőnyét, miután idegenben 2–0-ra legyőzte a Videotont, és ledolgozta otthon összeszedett egygólos hátrányát.

A 2014-2015-ös idényben szinte biztosan nem lesz olyan magyar csapat, amely mindhárom hazai kiemelt sorozatban az élen végez, miután az erre leginkább esélyes Videoton a Ligakupa negyeddöntőjében hazai pályán elszórta a Debrecenben összeszedett egygólos előnyét, és kiesett. Így már csak a Ferencvárosnak maradt esélye a tarolásra, de a zöld-fehéreknek a bajnokságban hat kör alatt 11 pontos hátrányt kellene eltüntetniük.
A Vidi vesztét egy olyan Loki okozta, ami azért messze nem a legerősebb felállásában lépett pályára. Kondás Elemér a Verpecz – Nagy Z., Máté P., Morozov, Barna Sz. – Bereczki, Ludánszki, Berdó, Mihelic – Kulcsár T., Sidibe kezdőt vetette be, és ez a tizenegy már a negyedik percben előnybe került. Akkor ugyanis Mihelic beadása után Máté bántóan üresen maradt a lesre állítást elrontó védők között, és az ötösről a kapuba lőtt. Ezt követően Bognár bíró sérülése borzolta a kedélyeket (Szilasi lépett a helyére), majd Kovács léces lövése hozta meg hajszál híján az egyenlítést, de a Vidinek még ekkor sem kellett aggódnia, hiszen idegenben szerzett 3 gólja miatt jobban állt összesítésben.
Nem úgy a 73. perctől! Akkor megint összeomlott a Vidi védelme, Kulcsár áthatolt rajta, majd miután kicselezte Viníciust, az ötösről nem hibázott. A végén a bajnoki listavezető a helyzetei alapján akár fordíthatott is volna, de még a továbbjutást érő gólt sem bírta összehozni.

(Sport TV)

LIGAKUPA, negyeddöntő, visszavágó

Videoton–DVSC-Teva 0–2 (0–1)
G:
Máté P. (4.), Kulcsár T. (73.)
Továbbjutott: a DVSC-Teva, 4–3-mal