MTK-DVSC a kupadöntőért • SportTV

MTK-DVSC a kupadöntőért

2015. 05. 26. 13:45    
Olvasási idő: < 1 perc

Kedden az MTK hazai pályán fogadja a DVSC-TEVA-t a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján. A mérkőzést a Sport1-en 17:45-től élőben közvetítjük.

Nem alakult jól az első összecsapás a budapesti alakulat számára, hiszen 3-1-re alulmaradtak a Debrecennel szemben (képünkön), ám most eljött a javítás lehetősége. Az MTK eddig simán menetelt az elődöntőig, hiszen a kieséses szakaszban először a Paksot fektette két vállra 5-1-es összesítéssel, majd a Pécs elleni két 1-0-s siker következett.
A DVSC-nek nem volt ilyen könnyű útja, először 4-2-vel búcsúztatta ugyan a másodosztályú Sopront, de ezután következett a bajnoki címet megszerző Videoton. Az első meccs a fehérváriak 3-2-es debreceni sikerével ért véget, azonban a Loki nem adta fel, és a visszavágón 2-0-s sikert aratott idegenben, így továbblépett. Jelen állás szerint pedig egy karnyújtásnyira áll attól, hogy búcsúztassa az MTK-t és bejusson a Ligakupa döntőjébe.
A meccs előtt Szakály Péter, a DVSC csapatkapitánya nyilatkozott a Naplónak a találkozóról: „Nem titkolt célunk a döntőbe kerülés. Az idén nem sikerült a Magyar Kupában és a bajnokságban úgy szerepelni, ahogy szerettük volna, viszont most itt a lehetőség, szeretnénk elhódítani a Ligakupát. A Nagyerdei Stadionban elért 3–1-es győzelmünkkel valóban jobb helyzetben vagyunk ellenfelünknél, de óva intenék mindenkit attól, hogy már a fináléba érezze magát, hiszen tavaly a Magyar Kupa döntőjének kapujában hazai környezetben 4–2-re nyertünk a Diósgyőr ellen, idegenben viszont kikaptunk 2–0-ra, és kiestünk. Valószínűleg ugyanúgy vegyes csapattal fogunk szerepelni, ahogy tettük azt az egész sorozatban; a fiatal játékosoknak ez egy remek lehetőség a bizonyításra, nekünk, idősebbeknek pedig arra jó, hogy utat mutassunk nekik. Persze nekünk sem mindegy, milyen eredménnyel végződik majd a mérkőzés, úgy utazunk Budapestre, hogy szeretnénk továbbjutni.”
(Sport TV)

Kedden a Sport1-en 17:45-től élőben közvetítjük az MTK – DVSC-Teva Ligakupa elődöntő visszavágóját. A másik ágon a Ferencváros a Honvéddal küzd meg a döntőbe kerülésért, azt a visszavágót szerdán 17:30-tól közvetítjük a Sport1-en.