Kétgólos előny a Debrecennél • SportTV

Kétgólos előny a Debrecennél

2015. 05. 13. 20:43    
Olvasási idő: 2 perc

A Debrecen hazai pályán két góllal nyert az MTK ellen a labdarúgó Ligakupa utolsó kiírásában, a második elődöntő első, szerdai mérkőzésén (3-1). A visszavágó május 26-án lesz.

Az MLSZ elnöke szerda délután jelentette be, hogy jövőre már nem lesz Ligakupa, így a sorozat rövid történelmének utolsó döntőjéért lépett pályára a DVSC és az MTK a civisvárosban. A másik párban, kedden – ahogy láthatták nálunk – a Ferencváros 3-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd együttesét, ezzel a zöld-fehérek féllábbal már a fináléban vannak.

A találkozó megelőzően mindkét edző azt fejtegette a SportTV mikrofonja előtt, hogy nehéz mérkőzés elé néznek, és be szeretnének jutni a döntőbe. Az MTK, amely évekig kizárólag fiatalokkal szerepelt a sorozatban most Garami József elmondása szerint egy vegyesebb csapattal állt fel. Kondás Elemér gondjait a rengeteg sérült szaporította.
Több elpuskázott MTK-helyzet után a 17. percben az első lehetőségéből gólt szerzett a Debrecen. Ludánszki közvetlen közelről passzírozta be a kapufáról elé pattanó labdát (1-0).
Fél óra elteltével tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Halmai Ramon szabálytalankodott – igaz gyanús, hogy még a vonal előtt -, Tisza Tibor viszont nem lamentált, belőtte (2-0).
Szűk három perccel később az elnyűhetetlen Thorgelle mutatós góljával jelezte az MTK, hogy „nem szállt ki a versenyből” (2-1).
A második félidőre hármat is cserélt az MTK, Garami József már a hétvégi bajnokira pihentette két legjobbját, Kantát és Torghellét is.
A debreceni fiatalok nagy becsvággyal küzdöttek és jobban is játszottak vendégüknél. A 74. percben az MTK-védelem egyik megingását kihasználva Bereczki szerezte meg a harmadik hazai gólt (3-1).
A Ligakupa elődöntőjében az MTK csak az első félidőben tudott igazi ellenfele lenni a rengeteg fiatallal felálló Debrecennek. A hazaiak lendületes játéka három gólt hozott, csak Torghelle Sándor szépítése adhat reményt a kék-fehéreknek a visszavágó előtt.

LIGAKUPA
elődöntő, első mérkőzés:
Debrecen–MTK 3–1 (2–1)
Debrecen, 18.00. V: Erdős J.
Debrecen: Verpecz – Szatmári, Ferenczi, Kuti (Dombi), Sós (Jovanovic) – Máté, Ludánszki (Zsidai), Bódi – Tisza (Mihelic), Berdó, Szécsi (Bereczki). Vezetőedző: Kondás Elemér
MTK: Groppioni – Halmai R. (Poór), Baki, Vukmir, Vadnai – Thiam, Vass Á. (Schrammel), Kanta (Pölöskei) – Bese, Torghelle (Horváth (Cseke)), Hajdú. Vezetőedző: Garami József
Gólszerző: Ludánszki (17.), Tisza (30. – 11-esből), Bereczki (75.), ill. Torghelle (33.)

kedden játszották:
Ferencváros-Budapest Honvéd 3-0 (1-0)

A finálét június 3-án rendezik.