FTC-siker a Ligakupa-döntőben • SportTV

FTC-siker a Ligakupa-döntőben

2015. 06. 03. 20:51    
Olvasási idő: < 1 perc

A Ferencváros nyerte az utolsó alkalommal kiírt Ligakupát. A zöld-fehérek 2-1-re győztek a döntőben a DVSC-Teva ellen.

Remekül kezdte a Debrecenben rendezett finálét a Ferencváros, a 7. percben a zöld-fehéreknél utolsó tétmérkőzésén szereplő Csukicsot buktatta a 16-oson belül Berdó, a büntetőt Ugrai értékesítette. Nyolc perccel később Korhut beadása után Szécsi fejelt az oldalhálóba, majd a 32. percben emberhátrányba is került a DVSC-Teva: Ludánszki páros lábbal csúszott rá Gyömbér bokájára, amiért piros lapot kapott.

A második félidőt megint góllal kezdték a vendégek, Korhut bizonytalankodott saját kapuja előtt, Nagy Dániel megszerezte tőle a labdát (igaz, közben szabálytalankodott), majd a hálóba gurított. A 73. percben szépített a Loki, Bódi szögletét követően Brkovics fejelt a kapuba. Négy perc múlva szabadrúgást végezhetett el Bódi, a labda a lécről vágódott ki. A Fradi végül 2-1-re nyert, így 2013 után másodszor nyerte meg a Ligakupát, amelyet a következő szezonban már nem írnak ki.

A Ferencváros, amely a Magyar Kupa megnyerése után szerzett újabb aranyérmet, második alkalommal szerepelt a Ligakupa döntőjében, és másodszor is nyert. A Debrecen négyszer is eljutott a sorozat fináléjáig, és harmadszor szenvedett ott vereséget.

(Sport Tv)

Ligakupa, döntő

Ferencváros – DVSC-TEVA 2-1 (1-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5000 néző, v.: Fábián
Ferencváros: Jova – Valencsik, Cukic, Batik, Bönig – Haris (Kárász, 20.), Gyömbér (Csilus, 41.) – Nagy Dá. (Nyéki, 92.), Zsivóczky (Kovács K., 57., Lakatos, 82.), Ugrai – Böde
DVSC-TEVA: Verpecz – Kuti (Kulcsár T., 60.), Brkovic, Máté (Mészáros N., 60.), Korhut – Mihelic, Berdó, Ludánszki, Sós (Ferenczi J., 64.) – Szécsi (Bódi, a szünetben), Tisza (Balogh N., a szünetben)
Gól: Ugrai (8., 11-esből), Nagy Dá. (47.), illetve Brkovic (73.)
Kiállítva: Ludánszki (35.)
Sárga lap: Batik (37.), Csilus (69.), Cukic (75.), Jova (82.), Nagy Dá. (88.), illetve Mészáros N. (73.)

(MTI)