Simán verte a Vidi a Kaposvárt • SportTV

Simán verte a Vidi a Kaposvárt

2014. 02. 26. 18:44    
Olvasási idő: < 1 perc

3-0-ra győzött a Videoton a Kaposvár ellen a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Székesfehérváron. A vidi.hu beszámolója szerint nagy fölényben játszott a találkozón a hazai csapat, amit a statisztikák is alátámasztanak: a kapu felé tartó lövések aránya 10:2, a szögleteké 5:1 a hazaiak javára. Zé Luis, Nildo és Lupeta góljai mellett ráadásul még egy Álvarez-kapufát is feljegyezhettünk a mérkőzés során. A Videoton kezdőcsapatában Haraszti Zsolt személyében egyetlen magyar játékos kapott csak helyet. A télen edzőváltáson és „teljes vérátömlesztésen” átesett Kaposvár számára nem sikerült jól az első idei tétmeccs, de Selymes Tibor együttese számára fontosabb, hogy a bajnokságban jól teljesítsen, és az utolsó helyről indulva, egy remek tavaszi hajrával kivívja a bennmaradást. A Rákóczi trénere nem is titkolta a meccs után, hogy számukra a Pápa elleni bajnokira való felkészülés volt a lényeg.

A forduló sláger párosítása a bajnoki címvédő Győr és a bajnoki éllovas Debrecen összecsapása 2-1-es hazai sikert hozott Győrben. 0-0-s első félidő után Bódi Ádám találatával a DVSC szerzett vezetést a 47. percben, három perccel később aztán Dudás Ádám egyenlített. A mérkőzést eldöntő gólt Rudolf Gergely szerezte a 83. percben.

A nap meglepetése a Mezőkövesd sima 3-1-es győzelme a Diósgyőr ellen. A mezőkövesdi mérkőzésen a hazaiak szlovák védője, Dominik Fótyik kétszer is eredményes volt. Rajta kívül Hegedűs Csaba lőtt gólt a hazaiaknál, míg a másik oldalon Futács Márkó talált be.

(Sport TV)

A Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágó-mérkőzései közül a Ferencváros-Haladás találkozót közvetítjük élőben kedden 17:45-től.

Ligakupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Videoton FC-Kaposvári Rákóczi 3-0 (1-0)
Győri ETO FC – DVSC-TEVA 2-1 (0-0)
Mezőkövesd-Zsóry FC – Diósgyőri VTK 3-1 (1-1)

szombaton játszották:
PMFC-Matias – MVM Paks 1-1 (1-1)
Szigetszentmilós-Szolnoki MÁV FC 0-0
Szombathelyi Haladás-Ferencváros 0-0
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Lombard Pápa Termál FC 1-5 (0-3)
kedden játszották:
Vasas-Puskás Akadémia 2-0 (1-0)

A visszavágókat március 4-én rendezik.