Fel, magyarok, javításra! • SportTV

Fel, magyarok, javításra!

2018. 04. 23. 08:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Jól tartotta magát sokáig, mégis a harmadik harmadban kapott gólokkal alulmaradt a magyar válogatott a divízió 1/a-vb első napján az esélyes kazahok ellen a Papp László-arénában. Hétfőn már jön is a javítási lehetőség az első napon győzelemmel rajtoló olaszok ellen.

Természetesen közvetítjük a játéknap másik mérkőzését, az időben elsőként sorra kerülő Szlovénia–Lengyelország találkozót is, amelyen két vereséggel rajtoló gárda csap össze. Az olimpiai résztvevő szlovénok az újonc britektől, a lengyelek az elit-vb-ről kiesőként a mezőnybe kerülő olaszoktól kaptak ki a nyitó fordulóban, egyaránt 3–1-re. Mindkét együttesnek kötelező a javítás, hiszen egy második vereség már azt jelentené, hogy csupán a csoportban maradásért folytathatnák a küzdelmet a torna további fordulóiban.

Ugyanez érvényes a magyar válogatottra is, amelynek a második ellenfele a rögtön az elitbe visszaigyekvő olasz együttes lesz. Az itáliaiak hátrányból felállva győzték le a lengyeleket az első körben. A két csapat már találkozott egymással az idén, a katowicei felkészülési tornán februárban a mieink 4–1-re legyőzték az olaszokat, akik ellen az összmérlegünk erősen negatív. Abból a győzelemből lehet hitet meríteni, noha a két csapat összetétele természetesen jó néhány helyen módosult a világbajnokságra.
Mindenesetre ha sikerülne a győzelem – amelyhez azért nagy bravúr kellene – , akkor még versenyben lehet csapatunk a feljutást jelentő első-második helyek valamelyikéért. Az Aréna az első napon is fergetegesen buzdító közönsége megérdemelné, hogy a hátralévő három fordulóban ne a bajnoki osztályban maradást jelentő pontokért kelljen szurkolnia.

(Sport TV)

Divízió 1/A jégkoromg-vb, 2. forduló. Sport1 15:45 Lengyelország–Szlovénia (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Gyulai Miklós, szakértő: Ladányi Balázs); Sport1 18:45 Olaszország–Magyarország (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente, riporter: Szél Tamás Pál és Takács Rita, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Horváth András és Ladányi Balázs)