Franciák a német uralom ellen • SportTV

Franciák a német uralom ellen

2018. 05. 20. 09:13    
Olvasási idő: 2 perc

A csalódottak csatáján színnémet meccs lesz a bronzért az EHF-kupa magdeburgi négyes döntőjében. A trófeáért – és a német hegemónia megőrzéséért – a Füchse Berlin lép pályára a trónkövetelő Saint-Raphael Varral.

Ha van kupasorozat, amelyet egy ország csapatai szinte teljesen kisajátítottak maguknak, az a férfi kézilabdázók EHF-kupája. Ebben az évezredben a 17 befejezett sorozat közül 15-ben(!) valamelyik német csapat hódította el a trófeát, mindössze az FC Barcelonának (2003) és a Mol-Pick Szegednek (2014) sikerült egy-egy alkalommal győznie orosz, illetve francia ellenféllel szemben, azaz a két kivétel-évben nem is jutott német klub a fináléba.
Most ezt a szuper sorozatot német részről a Füchse Berlin, a kupasorozat 2015. évi győztese és tavalyi döntőse van hivatva tovább folytatni, amely a szombati elődöntőben háromgólos győzelemmel vágott vissza a Göppingennek a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért. Ellenfele a francia Saint-Raphael lesz, amely egymás után másodszor a final four mezőnyének tagja. Tavaly az elődöntőben éppen mostani finalista ellenfelétől, a Füchsétől szenvedett vereséget (24–25), majd a bronzmeccsen egy góllal (31–42) kikapott a Magdeburgtól. Most éppen fordított sorredben meccsel ugyanazzal a két német csapattal. A szombati elődöntőben egy góllal vágott vissza a Magdeburgnak (28–27), most meg jönnek a berliniek. Aligha lesz akkora különbség a két együttes közt, mint tavaly, ám a németek azért esélyesebbek.
Ha már meccsismétlések, revansesélyek, akkor a döntőt megelőző, a 3. helyért játszandó mérkőzésen a tavalyi finálé párosítása kerül újra a programba. Akkor a még csak háromszoros győztes, és korábban egyszer a döntőig eljutó Fusch Auf Göppingen nyert a mostani házigazda, az 1999-ben, 2001-ben és 2007-ben bajnok, 2005-ben ezüstérmes SC Magdeburg ellen, amely most egy bronzéremmel vigasztalná meg lelkes és hűséges szurkolóit.

(Sport TV)

Férfi kézilabda EHF-kupa, négyes döntő. Sport2 12:45 Frisch auf Göppingen–SC Magdeburg a 3. helyért (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport2 15:00 Saint-Raphael Var Handball–Füchse Berlin döntő (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)