Lépés a 10. vagy a 15. felé?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 26. 02:33    
Olvasási idő: < 1 perc

A Coppa Italia az a különleges kupaküzdelem, amelynek valamennyi fordulója egymérkőzéses – kivéve egyet, az elődöntőt. Most éppen ebben a fázisban vagyunk, az első párosítás első mérkőzése következik kedd este.

Ciro Immobile (balra) és Ricardo Rodriguez a novemberi 1-1-es bajnoki után a kupában is összecsaphat a Stadio Olimpicóban (Fotó: Getty Images)

A vendéglátó Lazio eddig 9, az idegenben fellépő Milan 14 finálét vívott eddig (beleszámítva a négyes döntős rendszerű végküzdelmeket is). Más-más hatékonyággal: a rómaiak végül 6-szor, a milánóiak csak 5-ször emelhették a magasba a serleget.  A két együttes eddig 166 tétmérkőzést vívott egymással, ebből nem kevesebb mint 14-et az Olasz Kupában. A 14-ből akadt csoportmérkőzés, nyolcad-, negyed-, elődöntő és finálé is. Elődöntő párharc kettő is: az elsőt 2004-ben a Lazio (2–1 és 4–0), a másodikat  tavaly a Milan (210 perces 0–0 után 5–4, tizenegyesekkel) zárta sikerrel.  Az idei kiírásban mindketten kiemeltként a nyolcaddöntőben rajtoltak: a Lazio előbb 1–0-ra verte meg otthon a Novarát, majd a San Siróban az Inter ellen 120 perces 1–1 után ugyancsak 11-esekkel (4–3) jutott tovább. A Milan két 2–0-val menetelt az elődöntőig: előbb a Sampdoriát idegenben hosszabbításban, majd a Napolit otthon 90 perc alatt győzte le ugyanannyira. Ugyanúgy egy duplával: Genovában Cutrone, a San Siróban az új csillag, a lengyel Piatek talál be kétszer.
A bajnokságban a Milan 45 ponttal a 4., vendéglátója 38 egységgel a 8. helyen áll. Egymással az első körben ugyancsak az Olimpicóban ütköztek meg: Wallace a 78. percben szerzett vezető góljára az argentin Correa a 90. percben válaszolt. Az így kialakult 1–1 esetleges megismétlődésével a milánóiak igencsak kiegyeznének, a hazaiak aligha…

COPPA ITALIA, elődöntő, első mérkőzés. Sport1 20:45 SS Lazio–AC Milan (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Kemenes Szabolcs)

Cookie beállítások