Javítóvizsga a beloruszok ellen • SportTV

Javítóvizsga a beloruszok ellen

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 30. 09:02    
Olvasási idő: < 1 perc

A hétfői nyitó vereségen nincs idő keseregni, egy napra rá már újabb feladat vár jégkorong-válogatottunkra, a fehéroroszok elleni csata. Amely legalább olyan nehéznek ígérkezik, mint az egy nappal korábbi...

Szívet melengető hároméves emlékkép Szentpétervárról: győzelmi öröm a fehéroroszok elleni meccs végén. Vajha… (Fotó: Getty Images)

A koreaiak ellen még volt előzetes kapaszkodó, legalábbis a korábbi világbajnoki eredmények emléke. Hasonlót most is fellelhetünk a nem is oly régmúltban. A legutóbbi – a modern időkben második – elit-vb-szereplésünkkor, három éve Szentpéterváron 5–2-es remek győzelmet arattunk a fehéroroszok fölött.  S ez akkor is szép emlék, ha az maradt az egyetlen győzelmünk, és csoportutolsóként estünk vissza a divízió I/A-ba. mi több, azóta is megvertük már a belorusz csapatot, méghozzá idén februárban, a szlovéniai felkészülési tornán 5–3-ra. Persze, azt ne felejtsük el, hogy erősen tartalékos csapattal állt fel ellenfelünk. S még tegyük hozzá sportszerűen, hogy a két győzelem felemlegetésével az összes sikerről megemlékeztünk az évezredből. Ugyanis az azon kívüli 7 csatában összesen csak egy 4–4-es döntetlenre tellett, még 2003-ben éppen egy fehéroroszországi tornán, a további hatot mind elveszítettük. Hol 8–1-re, hol 2–1-re, de mindig a baltiak nyertek.
Ezt a vébét is ellenfeleink kezdték jobban, az outsider litvánok elleni győzelemmel. Hogy a „csak” 4–3-as siker a fehéroroszok erejét vagy éppen gyengeségét jelzi – és hogy az újoncok tényleg lefelé lógnak-e ki a mezőnyből – , majd megmutatja a ma délutáni mérkőzés.
A nap egyébként ma csak két mérkőzésből áll Nur-Szultanban: előttünk hétfői legyőzőnk, Dél-Korea csap össze a nyitó napon a házigazda kazahoktól szoros meccsen 3–2-re vereséget szenvedő Szlovéniával. Ha netán délnyugati szomszédaink megvernék az ázsiaiakat, no meg mi a fehéroroszokat, rögtön lenne négy (!) hárompontos együttes a hatcsapatos mezőnyben. Még álomnak is szép!…

JÉGKORONG. Divízió I/A-vb, második nap. Sport1  14:45 Magyarország–Fehéroroszország (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente, műsorvezető: Gyulai Miklós, szakértő:  Gebei Péter és Szélig Viktor)