Megindulnának felfelé • SportTV

Megindulnának felfelé

Rochy Zoltán avatar Rochy Zoltán 2019. 09. 30. 17:55    
Olvasási idő: 2 perc

Hétfői futballkínálatunkban a német másodosztályból két többre hivatott csapat mérkőzését közvetítjük, a portugál élvonalból pedig a három nagy egyikének magára találási kísérletét próbáljuk meg nyomon követni.

A múlt novemberi légióspárharc nem ismétlődhet meg hétfőn este.Miko Albornoz, a H96 svéd-chilei középpályása (jobbről) ugyan a kezdőbe van jelölve,, Virgil Misidjan, a nürnbergiek hollandja viszint keresztszalag-szakadásából lábadozik (Fotó: Getty Images)

HANNOVER–NÜRNBERG
A klubok tradíciói, a játékoskeret, a csapatok népszerűsége alapján a sok-sok élvonalbeli idényt megélő Hannovert és Nürnberget is a feljutásra aspirálók táborába sorolták. Ehhez képest a 8. forduló záró meccsének úgy futnak neki, hogy az H96 „friss kiesőként” csupán a 14. helyet foglalja el 8 megszerzett ponttal, a Club (ez a nürnbergiek Németország-szerte használt beceneve) csupán egy ponttal többel a 11.
A Hannover hárommérkőzéses nyeretlen sorozat után az elmúlt fordulóban az északi derbin legyőzte a Kielt idegenben, ezzel javított amúgy siralmas eredménysorán. A Nürnberg jócskán bennragadt a rajtnál, első három mérkőzését egyaránt elvesztette, majd változó eredmények után a legutóbbi három játéknapon egyaránt remizett. Damir Canadi mester egyelőre vacillál a három vagy négyvédős védelmen, illetve hogy egy vagy két irányítóval („hatossal”) felálló szisztémával kezdjen-e. Sörensen és Medeiros újra bevethető, a dán középhátvédnek alighanem a kezdőben szorít helyet a szakvezető, a portugál csatár a cserepadon foglal helyet. Ha mégis a kezdéskor pályára küldi, a támadó középpályás hármas (Hack, Dovedan, Kerk) valamelyikének rovására teszi.

Kapcsolódó

Hannover–Nürnberg örökmérleg

Összesen: 53 mérkőzés, 18 Hannover-győzelem, 16 döntetlen, 19 Nürnberg-győzelem/ 82–83-as gólkülönbség. A 2. Bundesligában: 12–5–3–4//21–21
Hannoverben: 26–12–9–5/ 51–39. Hannoverben a 2. Bundesligában: 6–4–2–0/12–6
A legeredményesebbek (minden mérkőzés): Didier Ya Konan 5 mérk.–4 gól–2 lap, ill. Marel Mintál és Martin Driller 4-4 gól

AVES–SPORTING

Silas, a Sporting egykori játékosa itt még ellenfél-edzőként vitakozik a bíróval a José Alvalade Stadionban idén januárban. Mostantól már ismét az SCP színeit képviseli, immár a kispadról irányítva az együttest (Fotó: Getty Images)

Amíg meglepetésre a feltörekvő Famalicao vezet, az üldöző nagy duó, a Benfica és a Porto csupán 3-3 pontot veszített, a harmadik tradicionális nagycsapat, a Sporting már tíz pontot elvesztegetett az idényben. A gyenge szereplésre a szokásosan reagáltak a klubvezetők, kirúgták Marcel Keizer edzőt, s pár napos mérlegelés után kinevezték a helyére Silast, a klub korábbi 43-szoros válogatott játékosát. Mivel a hollandot tavaly novemberben iktatták be a korábbi megbízott szakvezető, Tiago Fernandes helyére, a másik interim edzőve, Leonel Pontessel együtt szák egy esztendő alatt Silas már a negyedik edző, aki az SCP kispadját koptatja. A feladat nem csekély: a gyíkok becenevű alakulat jelenleg csak a 7. helyen áll a bajnokségban, csupán két győzelemmel és az El-t is vereséggel kezdte a PSV-től, a Likakupát őedig a Rio Ave-tól. Persze, a szurkolók a klubvezetők felelősségét is firtatják. Nehezen értik meg például, miért engedte el a klub olyan könnyen Bas Dostot Frankfurtba, amikor alapvető gondok vannak például a gólhelyzet-kihasználással is.
Az első feladart Silas számára csapatával az Aves elleni bajnoki. Az ellenfél jelenleg 3 pontjával sereghajtó a táblázaton, alighanem foggal-körömmel fog harcolni a pont(ok)ért…

2. BUNDESLIGA, 8. forduló. Sport1 20:30 Hannoverscher 96 SV–1. FC Nürnberg  (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); LIGA NOS, 7. forduló. Sport2 21:15 Desportivo Aves–Sporting Clube de Portugal (kommentátor: Haraszti Ádám)