A Szolnok utolérné a görögöket • SportTV

A Szolnok utolérné a görögöket

2019. 11. 08. 11:32    
Olvasási idő: < 1 perc

Két győzelem után harmadikra kikapott ugyan a Szolnoki Dózsa jelen BL-kiírás csoportkörében, de itt a javítási alkalom. A Tiszaligeti uszodába ezúttal a tavalyi BL-győztes, idei döntős görög rekordbajnok látogat.

A Dózsának még sosem sikerült Szolnokon, sőt Magyarország más városában sem legyőznie az Olympiakoszt. Itt a kiváló lehetőség! (Fotó: szolnok-vizilabda.hu)

„A kontinens egyik legerősebb és legeredményesebb csapata az  Olympiakosz. Minderre bizonyságul 2018-ben megnyerték a Bajnokok Ligáját, míg az elmúlt kiírásban a második helyen végeztek. Nyáron egy kicsit változott az állományuk, de így is nagyon jó játékerőt képviselnek. Nem véletlen, hogy az idén még pontot sem veszítettek. Természetesen nagyon készülünk a mérkőzésre, nem ijedünk meg tőlük. Tudjuk, hogy sokan lesznek a nézőtéren, mi pedig nem szeretnénk csalódást okozni lelkes szurkolóinknak, ígérjük, hogy ezúttal is a maximumot fogjuk nyújtani” – elemzett, illetve ígért Zsivko Gocics, a szolnokiak vezetőedzője klubja hivatalos honlapján.

Csak kiegészítve a „dióhéjas” értékelést tegyük hozzá, hogy a görög együttes e kiírásbeli ”ádozatai” otthon a Szintyez Kazany (10–8) és a Jadran Carine Herceg Novi (8–7), illetve idegenben a Jadran Split (17–8!) voltak, azaz az A-csoport alsó kvartettjének három együttese. A felsőházba tartozók közül most elsőként Szolnokra látogat a 33-szoros görög bajnok (legutóbbi hét címét sorozatban nyerte meg 2013-tól 2019-ig).
A két együttes a legutóbbi négy befejezett BL-kiírásban háromszor is összeakadt és összesen 5 mérkőzést vívott meg, amelyek mérlege a Tisza-partiak számára enyhén negatív. A 2015–2016-os kiírásban az elődöntőbe csatáztak Budapesten, amelyet a görögök nyertek meg 8–7-tel. A következő szériában Szolnokon 5–5, Athénban viszont 6–4 volt a mieink javára, annak az idénynek a végén a Dózsa nyerte el a trófeát. A következő idényben más csoportban voltak, a legutóbb pedig a hazai 9–9 után idegenben 11–10-ra alulmaradt a Dózsa. Már csak az örökmérleg egyensúlyba billentése miatt is győznie kellene a Szolnoknak, amely egyszersmind a görögök pontszámban való utolérését is jelentené.

VÍZILABDA BL, csoportkör, 4. forduló. Sport2 18:45 Szolnoki Dózsa VSC–PFC Olympiakosz VK (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor, riporter: Fazekas Erzsébet)