Győzni megy a Szolnok Berlinbe

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 13. 11:01    
Olvasási idő: < 1 perc

A német póló fővárosa Németország fővárosában van. A Spandau 04 35-szörös német bajnok csapatához látogat a Szolnok, amely 6 teljes forduló után az utolsó továbbjutó, azaz a 4. helyen áll a LEN Bajnokok Ligája A-csoportjában.

Fotó: szolnokvizilabda.hu

„Nagy múltú csapat a Spandau, amely évtizedek óta a klubvízilabda krémjéhez tartozik – írta a szolnoki kluhonlap az Új Néplap beharangozó cikkéből idézve Zsivko Gocicsnak, a Szolnoki Dózsa vezetőedzőjánek szavait. – Kemény, hajtós vízilabdát játszanak, nehéz ellenük kibontakozni. Ráamakdásul évek óta együtt vannak, rutinos német és külföldi játékosok alkotják soraikat. Talán mondani sem kell, hogy fontos mérkőzés vár ránk pénteken Berlinben, ugyanis négy pont előnyünk van velük szemben. Ha nyerünk az otthonukban és a februári hazai találkozón is, akkor alaposan megléphetünk tőlük. Úgyhogy nem is lehet más célunk, mint győzelem mindkét összecsapáson.”
A Spandau eddig 6-ból csak két meccsét játszotta hazai medencében, és még nyeretlen: 11–­8-ra kikapott a Barcelonetától és 9–9-re végzett a Jadran Herceg Novival (mindketten előtte állnak a táblázaton). A Szolnok eközben idegenben három összecsapáson van túl, a Jugtól 14–11-re, a Barcelonetától 14–10-re kapott ki, de legyőzte 14–12-re a Jadran Herceg Novit.
Azaz ha összecsoportosítjuk az eredményeket, kiderül, hogy a németek még nem vertek meg előttük állót otthon, a mieink megverték a mögöttük lévőt (igaz, még „csak” egyet) idegenben.
Ha a két tendencia folytatódik, a Dózsa eléri a berliniek ellen kitűzött dupla cél felét…

VÍZILABDA BL, csoportkör, 7. forduló. Sport1 19:00 Wasserfreunde Spandau 04–Szolnoki Dózsa VSC (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Horváth Viktor)

Cookie beállítások