Szeged: győztes premier?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 10. 15:16    
Olvasási idő: 3 perc

Három európai kupamérkőzésünk maradt vasárnapra. két magyar résztvevővel. Az Érd női és a Szeged férficsapata egyaránt hazai pályán szerepel, utóbbi határozott győzelmi esélyekkel. A harmadik találkozó szokás szerint az egyik élcsapat meccse, ezúttal a veszprémiek csoportjának éllovasa, a Kiel hazai találkozója. A napot a szokásos vasárnap esti kézilabda-talkshow zárja.

Källman már három év stabilan küvi a gólokat a kékek színeiben (Fotó: Getty Images)

ÉRD–KUBANY KRASZNODAR

Harmadik női kézilabdacsapatunk is bekapcsolódik az EHF-kupa selejtezőibe, a harmadik körbe. Szombaton a váci csapat hétgólos vereséggel rajtolt Törökországban, a debreceni viszont 9 gólos sikert aratott otthonában szerb ellenfelével szemben.
Érden az Érd Arénában nem egészen húsz óra leforgása alatt a második európai kupameccs kezdődik. Szombaton este a Fradi a jelen egyik nagycsapatával mérkőzött meg – és szenvedett vereséget a BL-ben. vasárnap délután az Érdi HC fogadja a Krasznodart, amelynek fényesebb a múltja, mint a jelene. A Kubany három évtizeddel ezelőtt élte fénykorát, 1987-ben és 1988-ban megnyerte az akkor még létező KEK-et (a döntőben a kor nagycsapatait, a TSC Berlint és a Vasast legyőzve), majd 1989-ben és 1992-ben megnyerte a szovjet bajnokságot is. Azóta mindössze egy újabb (vesztes) KEK-döntő sikeredett a csapatnak (2000), no meg az új orosz szuperligában két ezüstérem, az is elég régen, 1997-ben és 2000-ben. Az utóbbi időben az EHF-kupaindulásokból a 201617-ess sikeredett alegjobbra, akkor a negyeddöntőig jutottak a zöld-sárgák, közben a csoportkörben oda-vissza megverték az Alba Fehérvárt is.

Az érdiek klubhonlapja két fiatal játékos nyilatkozatát közli.
Bízik Réka: „Ez egy hatalmas mérföldkő az életemben, hiszen most játszom először EHF kupában, amit persze nagyon várok!
A védekezést össze kell hangolnunk még jobban, hogy nagyon kemény falat tudjunk képezni, amin ne tudjanak ellenfeleink átjutni könnyedén! A támadásokban nagyon összeszedetten, taktikusan kell majd játszanunk.”
Termány Rita: „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy tovább folytathassuk az EHF-kupasorozatot! Személy szerint már nagyon várom, mert ez az egyik célom volt, hogy nemzetközi kupában is játszhassak. Azt látom és azt hiszem, mindenki úgy készül erre a mérkőzésre, hogy mindent beleadjunk!”
Nehezen megmondható, ez az igyekezet  milyen eredményre lesz elég.

SZEGED–ELVERUM

Pastor mester bízik csapata mellett a közönség biztatásában is (Fotő: pickhandball.hu)

A pillanatnyilag az A-csoport 3. helyén álló Szeged „históriai” mérkőzést vív ellenfelével, első ízben csap össze a két csapat az eurokupákban. A norvégok a múlt héten szerezték meg történetük első „felső csoportos” BL-pontjait  (korábban csak a C-D-csoportokban szerepeltek), egy zágrábi döntetlennel.
A kékek parádés hazai sorozatot építenek a BL-ben. 2017 decembere óta nem kaptak ki újszegedi sportcsarnokukban, a széria immár 15 meccset számlál.

„Jó volt megtapasztalni azt, hogy látták a szurkolóink, mekkora szükségünk van rájuk. Nagy köszönet érte, mert hatalmas erőt adtak nekünk. Nagyon jó a kapcsolat a szurkolók és a csapat között, ez fontos! Most is volt egy kulcspillanat, amikor egy labdára három szegedi játékos vetődött, és ezt látva jött lendületbe a közönségünk. Értékelik a harcosságot, azt, hogy mindig küzdünk.  A jó hír, hogy csütörtökön teljes csapattal tudtunk gyakorolni, és végre komplett edzést tudtunk csinálni. Ilyenkor kicsit vissza kell lépni, mert azt többet kell sulykolni, amit elfelejtettek a játékosok. A fiúkon látszott a keddi gyenge produkció, hihetetlen elszántak voltak, ami mindenképpen jó jel. Voltak lemaradásaink, de reménykedem, hogy vasárnapra mindenki rendben lesz, mert nagyon fontos lenne megszerezni a győzelmet” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor edző a szegedi klubhonlapnak a szurkolókkal való kapcsolatról, a csapat sérültjeiről, no meg a gyengébben sikerült, Gyöngyös elleni bajnokiról („csak” 31–28-ra győzött a csapat).
Nem meglepetés lenne – és nem szeretnénk részesedni ilyenben – , ha a MOL Pick ebukná a fentebb emlegetett remek BL-sorozatot…

KIEL–PORTO

A Kiel szerdán 13 meccses veretlen térmeccssorozatát bukta el roppant kiélezett küzdelemben, a Löwen elleni mannheimi csatában.

A BL-ben azonban a német gárda minden idők második legjobb rajtját produkálhatja, egy remi mellett 6 győzelemmel – ennél jobban csak 2007-08-ban indította az idényt, 7 egymást követő sikerrel. A Porto elmúlt hét idegenbeli mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni a csúcskupában. A Kiel elérheti 190. Bajnokok Ligája-meccsgyőzelmét, ezt a határt eddig csupán a Barcelona és a Veszprém tudta átlépni. A két csapat négy eddigi csatájából a Porto csupán egyet tudott megnyerni, még a 2013-14-es idényben.

KÉZILABDA-KUPAMÉRKŐZÉSEK. Sport1 14:45 Érdi HC–HK Kubany Krasznodar női EHF-kupa-elejtező, 3. forduló (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István); Sport1 16:45 MOL-Pick Szeged–Elverum Handboll férfi BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, roporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 19:00 THW Kiel–FC Porto Sofarma férfi BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Pásztor István); Sport1 20:45 Harmadik Félidő kézilabdashow (műsorvezető: Petur András)

Cookie beállítások