EHF-kupa-csoportkör, magyar rajtolókkal • SportTV

EHF-kupa-csoportkör, magyar rajtolókkal

2020. 01. 04. 10:30    
Olvasási idő: 2 perc

Korán, az új esztendő első hétvégéjén megkezdődnek a küzdelmek a női EHF-kupában. A négy négycsapatos csoportból háromnak van magyar résztvevője is, betűrendben az A-ban a DVSC Schaeffler, a B-ben a címvédő Siófok KC, a C-ben az Érd veszi fel a küzdelmet három külföldi ellenfelével. Minden csoportból két-két együttes jut tovább a negyeddöntőbe.

Kovács Anna góljaira nagy szükség lesz Törökországban is (Fotó: europeancup.eurohandball.com)

KASTAMONU–DVSC (A-csoport)

A két együttes először találkozik a nemzetközi kupákban, a törököknek azonban van friss „magyar emlékük”. A selejtező harmadik körében ugyanis ők búcsúztatták a Váci NKSE-t, miután a váci 25–30-ért odahaza 33–26-tal vágtak vissza.

A debreceni gárda már a 2. selejtezőkörben beszállt, először a német Bayer 04 Werkselfent (35–27, 34–31), majd a harmadik közben a szerb ZSORK Jagodinát (36–26, 37–26) múlta felül. A Schaeffler a K&H Ligában az 5. helyen áll.

A debreceni együttes már pénteken megérkezett Törökországbam edzést is tartott a Kemal Atatürk Sportcsarnokban. A klubhonlap írása szerint Köstner Vilmos ezekkel a szavakkal fordult játékosaihoz, a házigazda játékosainak tablóját mutatva a falon: „Ha odanéztek, meglátjátok a török válogatottat, néhány kiváló légióssal kiegészítve!”, majd így folytatta: –  Nem véletlenül jutott el ez a csapat két évvel ezelőtt az EHF-kupa elődöntőjébe, s azóta erősödött szombati ellenfelünk. Természetesen nyerni szeretnénk, de senki ne számítson könnyű mérkőzésre.”

ÉRD–ODENSE (C-csoport)

Fotó: handballerd.hu

Világbajnok holland kapusával, Tess Wesserrel a dán együttes arra készül, hogy megnyerje idén az EHF-kupát. A magyar együttes összesítésben 64–62-re múlta felül a Kubany Krasznodart a selejtező harmadik körében, az Odense előbb a cseh Slavia Prahát (72–39), majd a francia ESBF Besancont (57–52) búcsúztatta a két legutóbbi selejtező fordulóban.
A két csapat ellentétesen zárta legutóbbi tétmeccsét, a dánok elveszítették a nemzeti kupa döntőjét az Ikast Herning ellen (33–25), az érdiek viszont bajnokin 35–25-re győzték le az Alba Fehérvárt.
A két együttes első ízben találkozik eurokupában.

A mieink klubhonlapja, a handballerd.hu két játékost szólaltatott meg a mérkőzés előzetesében.
Janurik Kinga: „A 2020-as évnek nagyon keményen állunk elébe és egy nagyon nehéz mérkőzéssel kezdjük. Ami a legpozitívabb, hogy benne vagyunk az EHF-kupa csoportkörében, így százhúsz százalékkal tudunk oda koncentrálni, mivel erre vágytunk! Én azt gondolom, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert egy nagyon jó csapatról beszélünk, akik nagyon gyors játékot játszanak és meglepetést is tudnak okozni. Viszont aztis gondolom, hogy ezt mi is meg tudjuk csinálni, és így egy nagyon kiélezett mérkőzésünk is lehet, ha úgy védekezünk, ahogy tudunk és szoktunk!”
Julie Foggea: „Nagyon nehéz meccs lesz és nagyon fontos, hogy jól felkészüljünk védekezésben, úgy mint támadásban! Szintén fontos, hogy a szurkolók eljöjjenek az Arénába szurkolni és küzdeni értünk! Gyertek szurkolni!”

 

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA, csoportkör, 1. forduló. Sport1 12:45  Kastamonu Belediyesi GSK–DVSC Schaeffler (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Tóth Tímea);  Sport1 17:45  Érd NK–Odense Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Tóth Tímea)