Szegedi látogatás a kétszeres bajnoknál • SportTV

Szegedi látogatás a kétszeres bajnoknál

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 14. 13:32    
Olvasási idő: 2 perc

Négy eurokupa-mérkőzés alkotja vasárnapi kézilabda-maratonink meccsprogramját. Ezekből csak egy magyar résztvevőjű, mert a váciak párizsi mérkőzése „vírus-okokból” meghiúsult. A többi mérkőzés is „magyaros” csoportban zajlik, de az igazi szurkolni való a záró találkozón lesz, amelyen a szegedi kékek a 2017-es és a 2019-es BL-győzteshez látogatnak Észak-Macedóniába. S aztáén jün a kézis "kibeszélőshow", a Harmadik Félidő .

Bánhidi Bence góljaira nagy szüksége lenne a Szegednek, hogy először két ponttal térhessen haza Szkopjéből (Fotó: MTI)

ZVEZDA–HERNING  (Európa-liga)

Az A-csoport találkozóján fordított pályaválasztással az első körben fölényes 34–25-ös dán győzelemmel zárult. Ha a csoportot 6 ponttal vezető skandinávok most is nyernek, biztos negyeddöntősök. A Zvezda elvesztette legutóbbi hazai bajnokiját, 31–25-ra kapott ki a CSZKA-tól. Az Ikast hazai csarnokokban még rosszabb, a legutóbbi két meccsét is elvesztette, a hét közben a BL-résztvevő Odensétől kapott ki 30–23-ra.

ESBJERG–BIETIGHEIM (BL)

Ez olyan mérkőzés, amely már nem tud változtatni a megállapított eredmények után kialakult sorrenden. A dánok maradnak 6.-ak és a nyolcaddöntőben a Beest-Bretagne-nyal meccselnek, a németek nem tudnak előrelépni az utolsó helyről és a B-csoportgyőztes Győri ETO-val játszanak a negyeddöntőért. Emiatt érdekes nekünk a találkozó, mert láthatjuk, mit és hogyan játszanak a németek, akik persze papírforma szerint nem jelenthetnek igazi veszélyt az ötszörös BL-győztesre.
A Bietigheim mindössze két győzelmet aratott idegenben a csoportkörben, sajnos az egyiket éppen a Fradi ellen, 35–24-re egy „szürreális” mérkőzésen. A dánoknak csak hat gól hiányzik ahhoz, hogy 27.-ként az eurukupák históriájában elérjék az 1000 gólos mérföldkövet. Eddig háromszor játszottak a kontinentális kupákban, mindháromszor az Esbjerg győzött.

DORTMUND–ODENSE (BL)   

„Dán női napot” tartunk, a harmadik meccsünk egyik szereplője is a skandináv ország reprezentánsa. (Megjegyzendő, itt lett volna Vác párizsi mérkőzése, de hét az elmaradt.) Ez a találkozó B-csoportos, a Győr általt megnyert nyolcasban kerül sorra. A vendéglátó Dortmund a 7. helyet szerzi meg a nyolcasban. Legutóbbi két mérkőzésén három pontot is szerzett, megverte a Podravkát (32­–31) és ikszelt Brestben (33–33). A dánok viszont elvesztették legutóbbi két találkozójukat a Buducsnoszt és a Valcea ellen. A fordított párosításban, amely a két klub első mérkőzése volt egymás ellen, az Odense 32–37-re győzött.

VARDAR–SZEGED (BL)

A két, eddig legkevesebbet játszó csapat a harmadszor kitűzött időpontban végre találkozhat. A Szeged ezen a héten már játszott a BL-ben, a Portót 35–31-re legyőzte, a Vardar meccse viszont ismét elmaradt, ezúttal a Flensburg ellen. Ebben a naptári évben a MOL-Pick két mérkőzése egyikét elvesztette, a másikat megnyerte. A magyar együttes 8 mérkőzésből szerzett 6 pontjával 6. az A-csoportban, míg a Vardar a sereghajtó csupán 3 ponttal, igaz, mindössze hat mérkőzésből.
A kékek még sosem tértek haza Szkopjából győztesen, pedig már ötször játszott az északmacedón fővárosban. Legutóbb a két együttes két esztendeje a negyeddöntőben találkozott, akkor mindketten megnyerték hazai mérkőzésüket – a délszlávok többel, aztán a kupagyőzelemet is megszerezték a final fourban. Liuka Stepancic újra megsérült, pdig a Porto ellen tért vissza Achilles-ín-húzódása után. Öt napon belül kétszer is összecsap majd a két gárda, mert csütötörök az újzegedi sportcsarnokban újra megütköznek.
A szegedi honlapon közült statisztika szerint eu lesz a MOL-Pick 209. BL-mérkőzése, az eddigi mérleg: 100 győzelem, 17 döntetlen és 91 vereség, 5787 lőtt, 5720 kapotrt gól. A 101. sikerrel nyilván átlépni a csapat a 2800-as határt, és megteremtené a lehetőségét az 5. hely megszerzésére. Amellyel egyébként a másik csoport negyedikjével – vélhetően az Aalborggal, a címvédő, decemberben final fourt nyerő Kiellel, esetleg a 2018-as döntős Nantes-tal – kell megmérkőznie, akár érvényben marad az eredeti kiírás, akát kiesők nélküli teljes nyolcaddöntő párharcokat rendeznek.

KÉZILABDA EURÓPAI KUPAMÉRKŐZÉSEK. Sport1 11:45 GK Zvezda Zvenyigorod–Herning-Ikast női Európa-liga csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea); Sport1 13:45 Esbjerg Handbold–BBM Bietigheim női BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 15:45  BV Borussia 09 Dortmund–Odenese Handbold női BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 17:45  RK Vardar Szkopje–MOL-Pick Szeged férfi BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 19:30  Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)