BL-zárókör, még magyarok nélkül • SportTV

BL-zárókör, még magyarok nélkül

2022. 03. 09. 16:51    
Olvasási idő: < 1 perc

Szerdán és csütörtökön befejeződik a 2021–22-es férfi BL-kiírás csoportköre. A mi két csapatunk a második napon lép pályára, de az első napról is érdekes találkozókkal szolgálhatunk, kettővel is.

A kielceiek győzelemmel bekerülnek az első kettő közé a B-csoportban, s kihagyhatják a nyolcaddöntőt (Fotó: Getty Images)

KIELCE–DINAMO BUCURESTI

A B-csoportban a lengyel bajnok veszprémi vereségével lecsúszott az élről, „csak” harmadik, de ha legyőzi a már kiesett bukaresti Dinamót, mindenképpen bejut a legjobb kettőbe, mert hármas holtverseny esetén is a Barcát mindenképpen megelőzi, mert mindkét találkozóját megnyerte a rekordgyőztes ellen.
A Kielce azonos pontszámmal (18) áll a katalán és a párizsi szupercsapattal, a Dinamo utolsó előtti 8-cal. Kettejük első mérkőzését a csoportkör első napján a román fővárosbán nem kis meglepetésre a román bajnok nyerte meg. A Kielce a legutóbbi bajnoki fordulóban nagy különbségű győzelmet (42–23) arattak a Chabry Glogów fölött.

VARDAR–ELVERUM

Az elmúlt három meccsen elkönyvelt 6 ponttal (ebben benne van a Breszt ellen 10–0-val ”kapott” győzelem is – az északmacedón sztárcsapat továbbjutó, 5. helyre lépett fel a táblázaton. Mióta a veszprémi exedző, David Davis átvette a csapatot, nem szenvedett vereséget a Bajnokok Ligájában, s azzal a tudattal állhat ki a norvég bajnokkal, hogy még sosem vesztett mérkőzést ellene (1 gy., 2 d.). Az Elverum még továbbjuthat, hiszen azonos pontszámmal (8) áll a Zagrebbel és egymás elleni eredményük a számára kedvező (1-1 gy. és d.). Persze az csak akkor számít, ha a norvégok több vagy ugyanannyi pontot szereznek az utolsó találkozón, mint a zágrábiak. Elvesztette elmúlt 7 BL-meccse mindegyikét, noha olyan kiváló góllövővel rendelkezik, mint a liga góllistájának ötödik helyezettje, Thomas Gröndahl (69 gól).
A fordított párosításban Norvégiában 27–27-re végeztek, az első játéknapon még szeptemberben.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör. Sport1 18:30 Lomza Vive KielceDinamo Bucuresti (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita); Sport1 20:30 RK Vardar SzkopjeElverum Handbold (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita)