Kézi-kupaszerda korábbi BL-győztesekkel • SportTV

Kézi-kupaszerda korábbi BL-győztesekkel

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 24. 08:54    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdai három kézilabda-kupameccsünkön ezúttal nem lesz magyar csapat. Igaz, a Szeged számára nem mindegy, hogy végződik a korábbi kétszeres BL-győztes Vardar második csatája négy napon belül a norvég Elverummal. S ha már mutatunk egy kétszeres győztest, mutatunk egy 9-szerest is. A rekorder, ebben a kiírásban hibátlan Barca játékát is élvezhetik a kézilabda-rajongók az est folyamán.

Ivan Cuoic a készeres BL-győztesek utolsó hírmondóiak egyika az északmacedón rekordbajnok mai csapatában (Fotó: Getty Images)

TREBNJE–GOG

Kedd estig élt a halvány remény, hogy a Tatabánya még beleszólhat esetleg a továbbjutó 4. helyért folyó küzdeleme. Az újabb vereséggel elhamvadt a remény, s ugyanúgy csaknem bizonyosan tovaszllt a Trebnje reménye is. A szlovén együttes ugyanis a ljubljanai dupla mérkőzéséből az elsőt seámai küzdelemben elkvesztette a GOG ellen. A Trimo két perccel a befejezés előtt még 31–30-ra vezetett, de a dánok Pytlick és Zachariassen góljával fordítottak, így versenyben ,aradtak a D-csoport második helyéért, amelyet a sválci Schaffhausennel folytatnak. Az utolsó két fordulóban a GOG a ljubljanai „visszavágót” követően Mannheimbe megy a Löwenhez, Császár Gáborék otthon fogadják az északmacedón Pelisztert és még Szlovéniába kell menniük. Ha a két csapat ugyanannyi pontot szerez, a dán marad  a második, mert egymás ellen mindketten nyertek hazai pályán, de a svájciak csak egy, a GOG hat gól különbséggel.

ELVERUM–VARDAR

Két napon belül másodszor találkoznak. Kedden óriási izgalmak közepette döntetlenre végeztek. A 47. percben ugyan még négy góllal vezetett a 2017. és 2019. évi BL-győztes, de a skandinávok felzárkóztak, 30–30 után az utoló percekben a Vardar négyszer is egygólos előnyhöz jutott, de az Elverum mindannyiszor egyenlíteni tudott, legutoljára Pettersen révén, két másodperccel a vége előtt.
A Vardar így maradt sereghajtó 5 ponttal, az előtte álló Elverumnak 6 van. Talán az újabb döntetlen lenne a legjobb a MOL-picknek, mert ha csütörtökön legyőzi az éllovas Kielcét, gyakorlatilag már egyik csapat sem hozhatja be,. A Vardart ugyanis oda-vissza megverte nemrégiben, a norvégok ellen meg 9 góllal nyert még szeptemberben, s ha egyáltalában lesz visszavágó, azt semleges pályán vagy Szegeden rendezik meg, s nem valószínű jelen állás szerint, hogy az Elverum nagyobb különbséggel nyerne…

CELJE–BARCA

Xavier Fuertes Pascual, a Barca vezetőedzője alighanem győztes tanácsokat ad Szlovéniában is tanítványainak (Fotó: Getty Images)

Aligha lehet nem egyesélyesnek titulámlni a nap másik szlovéniai mérkőzését. A vendlg Barca 12 meccs után a maximális 24 ponttal vezet a  B-csoportban, a most 7. Celjének összesen 6 van. A szlovén rekordbajnok hat idénybeli hazai meccséből csak a sereghajtó PPD Zagrebet tudta legyőzni, a katalánok értelemszerűen valamennyi idegenbeli meccsüket (is) megnyerték. 15 eddigi kupacsatájukból a Barca 11-szer győzött, a négy celjei siker „legfrissebbje” több mint 15 esztendős, 2005-ban nyertek a szlovénok otthon 34–31-re.
A vendégek mindkét szlovén játékosa, Domen Makuc és Blaz Janc korábban a Pivovarna Lasko játékosa is volt.

FÉRFI KÉZILABDA EUROKUPÁK, csoportkör. Sport1 16:45 RK Trimo Trebnje– GOG (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 18:30 Elverum Handball– RK Vardar 1961 Szkopje (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 20:30  RK Celje Pivovarna Lasko–Barca Lassa (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István)