Szegedi erőfelmérő a listavezetővel • SportTV

Szegedi erőfelmérő a listavezetővel

2021. 10. 27. 11:02    
Olvasási idő: 2 perc

Ha egy kupasorozat két csoportjában az előző két kiírás döntőse vezet, azon nem kell túlzottan meglepődni. Márpedig a férfi kézilabda BL A-csoportjának a legutóbbi döntős Aalborg, a B-nek a legutóbbi győztes Barca a listavezetője. Utóbbit már legyőzte a magyar csoportellenfél (a Veszprém) hazai pályán. Most az előbbiben van adva ugyanaz a feladat: a dán bajnok a Tisza partjára látogat.

Bnhidi Bence jó játékra, közönségtámogatásra és két pontra számít szerdán kora este (Fotó: pickhandball.hu)

SZEGED–AALBORG

 Most ez a párosítás érdemelte ki a hét meccse (MOTW) címet az európai szövetségtől. Az Aalborg vezeti az A-csoportot, négy győzelemmel, csupán a Vardartól kapott eddig ki. A Szeged eddig csupán egyetlenegyszer kapott ki a dán együttestől, a legutóbbi négy vagy megnyerte vagy döntetlenül végzett. Négy Aalborg játékos –  Felix Klaar (26), Kristian Björnsen (24), Lukas Sandell (22) és Sebastian Barthold (20) –  szerzett már húsz vagy több gólt a BL-idényben. A szegediek két friss norvég igazolása, Alexander Blonz és Kent-Robin Tönnesen válogatottbeli társaik, Björnsen és Barthold ellen lépnek pályára. Az Aalborg a hétvégi, Skive elleni 36–27-es győzelemmel második a dán bajnokságban, míg a Szeged legyőzte a kisebbik veszprémi csapatot, a KKFT-t 39-29-re, ezzel 8 meccsből 16 ponttal továbbra is vezeti a magyar bajnokságot.

„Szeretem az ilyen meccseket, mert sokan figyelnek ilyenkor bennünket. Már jó megérkezni a csarnokhoz, látni a kékbe öltözött szurkolóinkat. Mindenki biztat az úton, ameddig az öltözőig érek. Ez alaposan feltüzel, úgy lépek be az öltözőbe, hogy legszívesebben már kezdeném a meccset. Azt pedig már nagyon sokszor elmondtam, hogy egy sportolónak minden álma az, hogy ilyen légkörben játszhasson. Ez az élet nagy ajándéka, hogy nekünk ilyen jó táborunk van. Amikor felsorakozunk a bemutatásra, akkor mindig hevesebben dobog a szívem, hiszen most én állok legelöl, mint kapitány. Erre büszke vagyok, mert olyan elődöktől örököltem meg a karszalagot, mint Jonas Källman vagy éppen Zubai Szabolcs. Ez is egy csodás dolog az ember életében. Bízom a csapatban, bízom bennünk, és bízom a szurkolóinkban, hogy hatvan percen keresztül tolnak majd bennünket, mert együtt, közösen sikerül megszereznünk a győzelmet” – mondta a találkozóról a szegedi klubhonlapban idézett interjúban a szegediek egyik meghatározó magyar klasszisa, Bánhidi Bence.

Kapcsolódó

SZEGED–AALBORG ÖRÖKMÉRLEG

Összes mérkőzés: 6 mérkőzés, 3 Szeged-győzelem, 2 döntetlen, 1 Aalborg-siker, 179–164-es gólkülönbség. Szegeden: 3–1–2–0 / 86–77. A legelső mérkőzés: Pick Szeged–Aab Handball 37–28 (18–13), BL-csoportkör, 2010. 10. 10. A legutóbbi mérkőzés: MOL-Pick Szeged–Aalborg Handbold 26–26 (13–15), BL-csoportkör, 2020. 2. 8.

VARDAR–KIEL

A kétszeres BL-győztes északmacedón csapatnak 5 pontja van, elvesztette legutóbbi két csoportmeccsét a Montpellier és az Aalborg ellen. A Kiel 7 gólos előnyt adott el a Pick Szeged elleni hazai mérkőzésén, amely végül 32–32-re végződött. A német csapat 8 eddigi meccséből csupán kettőt vesztett el a Vardar ellen, de a 2017–18-as kiírásban a negyeddöntőben elbukta a csatát – abban az évben szerezték meg először a szkopjeiek a BL-serleget.
Veszelin Vujovics, a Vardar edzője: „A Kiel éppen akkor jön, mikor nélkülöznünk kell több kiválóságunkat is. Szeretnék a Kiellel egyszer komplett összeállításban is játszani. A Vardar most abban az állapotban vanb, amely után csak jobb jöhet.”
Az Aalborg elleni múlt heti 9 gól után Timur Gyibirov a BL-góllövőlista másodikja 30 szerzett góllal. A németektől Nicklas Eckberg (27) és Harald Reinkind (25) is a góllista top-10 játékosa közt található. A Bundesligában a Kiel elszenvedte első vereségét, a listavezető Magdeburgtól maradt alul, méghozzá hazai pályán 29–27-re.

Kapcsolódó

VARDAR–KIEL ÖRÖKMÉRLEG

Összes mérkőzés: 8 mérkőzés, 2 Vardar-győzelem, 0 döntetlen, 6 Kiel-siker, 195–253-as gólkülönbség. Szkopjében: 4–1–0–3 / 97–118. A legelső mérkőzés: THW Kiel–Vardar Vatroszt Szkopje 34–23 (15–11), BL-csoportkör, 2002. 11. 16. A legutóbbi mérkőzés: THW Kiel– HC Vardar 24–23 (18–14), BL-csoportkör, 2020. 2. 5.

FÉRFI KÉZILABDA BL. Sport1 18:00 Pick Szeged–Aalborg Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Juhász István); Sport1 20:45 HK Vardar 1961–THW Kiel (kommentátor: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)