Veszprémi cél: behozni a hátrányt • SportTV

Veszprémi cél: behozni a hátrányt

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 12. 10:30    
Olvasási idő: < 1 perc

Szerdán, a szokásosnak is mondható hétközi kézilabda BL-napon a B-csoportban egyenesen a csúcsrangadó szerepel a műsoron: a listavezető Kiel fogadja a jelenlegi csoportmásodik Veszprémet.

Hendrik Pekelert egy kicsit jobban kell visszafognia a veszprémieknek, mint szeptemberben. Akkor 7 lövésből 7 góllal, százszázalékos lövőteljesítménnyel járult hozzá a kieliek győzelméhez (Fotó: ehfcl.com)

A német együttes 18 ponttal vezeti a csoportot, kettővel megelőzve a Veszprémet, és győzelem esetén már meg is szerzi az első helyet, amely kiemelést és egyben játék nélküli továbbjutást jelent a nyolcaddöntőben.

Szeptemberben a THW viszonylag nagy különbségű, 37–31-es győzelmet aratott a Bakony „fővárosában”.
A magyar rekordbajnok viszont ötmérkőzéses győzelmi sorozatban van, a legutóbbi két alkalommal a címvédő Vardart és a Portót múlta felül. A mieinknek van a második legeredményesebb támadójátéka az egész mezőnyben, 364 góllal, amely 22-vel kevesebb az e listán vezető Barcánál.
A Kiel beállósa Patrick Wienczek és az átlövő Nikola Bilyk sérülés, illetve betegség miatt nem játszhat a derbin. A két együttes eddigi 19 mérkőzéséből a Veszprém eddig eggyel többet nyert, döntetlen nélkül.

David Davis mester optimista (Fotó: Getty Images)

Idézzük a klubhonlapról a meccs előtti nyilatkozatokat!
David Davis vezetőedző: „Mindenki tudja, hogy mennyire nehéz Kielben játszani. Az Európa-bajnokság utáni első pár mérkőzésen remekül teljesítettek. Harcolni fogunk a győzelemért, és a csoport első helyéért. Mindenki egészséges, és megpróbáljuk meghódítani Kielt.”

Dragan Gajics, irányító: „Nagyon jó mérkőzést várok, ami persze fontos is lesz a csoportelsőségért futott versenyben. Egy győzelemmel beérhetjük pontszámban a Kielt, és nyomás alá helyezhetjük őket a maradék pár találkozóra, míg egy vereséggel minden esélyünk elszáll az első helyre. Természetesen jó móka lesz egy telt házas Sparkassen Arénában pályára lépni, és reméljük, hogy a meccs végére el tudjuk majd csendesíteni a német szurkolókat.”

Borut Mackovsek, balátlövő: „Nehéz meccsre számítok, főleg az első összecsapásból kiindulva, ahol hazai pályán nem a legjobb teljesítményünkkel rukkoltunk elő. Szerintem most jól játszunk, Portóban is jók voltunk, fóleg védekezésben. Azt gondolom, hogy nyerhetünk Kielben. Nagyon fontos összecsapás lesz számunkra, hiszen ha nyerünk, átvehetjük az első helyet a csoportban.”

Kapcsolódó

THW Kiel–Veszprém BL-örökmérleg

Összesen: 19 mérkőzés, 9 Kiel-győzelem, 10 Veszprém-győzelem, 533­–527-es gólkülönbség.
Az első mérkőzés: THW Kiel–Fotex Veszprém SE  28–25 (17–15), BL-csoportmérkőzés, 1996. 1. 24.
A legutóbbi mérkőzés: Telekom Veszprém–THW Kiel 31–37 (13–16), BL-csoportmérkőzés, 2019. 9. 21.

KÉZILABDA FÉRFI BL, csoportkör, 12. forduló. Sport1 18:15 THW Kiel–Telekom Veszprém (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Pásztor István)