Ibra–CR7 csata a Coppa Italia elődöntőjében • SportTV

Ibra–CR7 csata a Coppa Italia elődöntőjében

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 13. 13:38    
Olvasási idő: 2 perc

Az olasz futball legeredményesebb honi és nemzetközi kupás élcsapata csap össze csütörtökön az Olasz Kupa elődöntőjében. Mindkét csapatban egy-egy olyan világsztár is pályára léphet, akik meghatározói voltak a világfutball legutóbbi egy-másfél évtizedének. Emellett nem feledkezünk el a Spanyol Kupa hasonló fázisának mai csatájáról sem, azt a mérkőzést is adjuk, felvételről.

Ibra és Cristiano legutóbb klubmeccsen 2015 novemberében léptek egymás ellen pályára, akkor még a svéd zseni a PSG, a portugál a Real Madrid mezét viselte a BL-mérkőzésen (Fotó: Getty Images)

MILAN–JUVENTUS

Míg a Juve a 35 Serie A- és 13 Coppa Italia-győzelmével mindkét kategóriában vezeti az olasz örökranglistát, a Milan 7 BEK-/BL-győzelme kiemelkedik az itáliai csapatok eurokupa-históriájából, hiszen a követő Internek csupán 3, a Milannak kettő van a legnagyobb becsű kontinentális kupatrófeából.

Mindkét oldalon fellép egy, a harmincon felül járó csatárzseni, mindkettőnek egynél több nemzeti kupaserleg van a birtokában. A 38 esztendős Zlatan Ibrahimovicnak van két francia és egy holland kupája a PSG-vel és az Ajaxszal, a 35 éves Cristiano Ronaldónak meg egy-egy FA Cup- és Copa del Rey-győzelme, igaz, egyik sorozat győztes döntőjében sem szerepelt. Azaz mindketten egy harmadik országban is kupagyőztesek lehetnek, ebben az évben viszont csak az, amelyiknek a csapata kiveri a másikét.

Paulo Dybala, az eddigi 190 Milan–Juve, illetve Juve–Milan tétmérkőzés legutóbbi gólszerzője  (Fotó: Getty Images)

Mindkettejük együttese vasárnap vereséget szenvedett a bajnokságban, a Juventus 2–1-es kudarcot vallott Veronában, a Milan pedig úgy kapott ki 4–­2-re a városi rivális Intertől, hogy a félidőben még 2–­0-ra vezetett egy-egy gólelőkészítő és góllal záruló Ibra-fejessel.
„Nem a kívánt eredményt értük el” – nyilatkozta szomorúan Ronaldo, pedig „egyéniben” ő maga szokásosan remeket alkotott Veronában: 10. egymást követő Serie A-bajnokin talált a kapuba, ez a Juve históriájában korábban soha senkinek sem sikerült, s már csak egy találatra van a ligacsúcstól. Amúgy az idén összes tétmeccsén 23-szor talált már a kapuba (igaz, a Coppa Italiában még nem jegyez gólt).

Ibra a gól-gólpassz kettős után így reflektált:  „Megmutattam, hogy még 38 évesen is tudok változtatni”.

A két klubnak ez lesz a 191. tétmeccse négy sorozatban (Serie A, Olasz Kupa és Szuperkupa, BL), ebből 14-edszer mérkőznek meg a Coppa Italiában, amelyben a Milannak még normál játékidőben vagy hosszabbításban sosem sikerült legyőznie a Juvét! A 13 eddigi összecsapás összmérlege ugyanis 8 Juve-győzelem, 5 döntetlen, természetesen iksszel számolva a legelső csatájukat is, az 1973-as döntőt, amelynek gól nélküli 120 perce után 11-esekkel végül a Milané lett a kupa. Azon kívül még további három fináléjuk volt, 1990-ben két meccsen (0–­0, 1–0) nyert a Juve, 2016-ban hosszabbításban 1–0-ra,  tavalyelőtt pedig simán 4–0-ra. Ezen kívül volt még három kétmeccses elődöntőjük – mindhármat a torinóiak nyerték meg és két egymérkőzéses negyeddöntőjük egy-egy hosszabbításos és 90 perces Juventus-diadallal.
Legutóbbi bajnokijukat november 10-én játszották, akkor Ibra még az USA-ban volt szerződésben, Ronaldo pedig kezdett, az ő helyére az 55. percben becserélt Dybala szerezte a győztes gólt a 77. percben.

REAL SOCIEDAD–MIRANDÉS

A baszk gárda legutóbb fergeteges meccsen a Real Madridot ejtette ki, a Mirandés egyetlen másodosztályú gárdaként három (!) LaLiga-együttest búcsúztatva került a legjobb négybe.  A találkozót az olasz kupaelődöntő után, felvételről tudjuk csak megmutatni, programtorlódás miatt.

COPPA ITALIA, elődöntő, első mérkőzés. Sport1 20:45  AC Milan–­FC Juventus  (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Hegyi Iván).
COPA DEL REY, elődöntő, első mérkőzés. Sport1 23:00 Real Sociedad–CD Mirandés (kommentátor: Faragó Richard)