„Feljutási rangadó” a másodvonalból • SportTV

„Feljutási rangadó” a másodvonalból

Sport TV avatar Sport TV 2020. 03. 09. 18:47    
Olvasási idő: < 1 perc

A 2. Bundesliga három élcsapata közül kettő egymással meccsel a másodvonal hétfői versenynapján. 
A tét nem csekély. A hazai Stuttgart akár egy pontot szerezve is osztályozós helyre szorítaná vissza az egykori BEK- és KEK-győztes HSV-t, a vendég Bielefeld viszont esetleges sikerrel 9 (!) pontosra növelné előnyét két sokkal nagyobb múltú vetélytársával szemben, kilenc fordulóval a zárás előtt gyakorlatilag biztossá téve közvetlen visszajutását az élvonalba,

Hamadi Al-Ghaddioui gondoskodott róla szeptemberben, hogy a VfB százszázalékos maradjon az Arminia ellen a másodosztályban. Vajon az marad hétfőn este is? (Fotó: Getty Images)

A szászok büszkesége otthon a liga legeredményesebb csapata, 10-szer nyert, kétszer kikapott a Mercedes-Benz-Stadionban.  Az Aminia viszont a vendégkmt elért eredmények táblázatát vezeti, meglehetős fölénnyel: 7 ponttal szerzett többet, mint az ezen a tabellán második Kiel. A pillanatnyi – értsd: idei – formákat tekintve ia az Arminia a jobb. (Érdekesség, hogy a két együttes éppen magyar csapat ellen játszotta idény előtti utolsó tesztmeccsét: a Stuttgart 3–1-re verte meg a MOL Fehérvárt, a Bielefeld 0–0-t játszott a Ferencvárossal.) Míg az VfB a 8 „tavaszi” bajnokin 5 győzelem mellett egyszer remizett és 2 vereséget szenvedett, addig az Arminia makulátlan mérlegén egyetlen foltocska mutatkozik csak, az Aue elleni idegenbeli döntetlen még január utolsó napján.
A história viszont nem oszt sok lapot a Bielefeldnek: 19 eddigi tétmeccséből csak egyszer tudta megverni otthonában a VfB-t. Ráadásul a Stuttgart eddig az összes,  vagyis mind a három másodosztályú találkozójukon megverte az Arminiát. Tavaly ősszel speciel egy 91. percben szerzett góllal. Persze, a sorozatok azért vannak, hogy megtörjenek egyszer – mondják a megrögzött statisztikaellenesek.

Noha a német egészségügyi miniszter Jens Spahn javasolta, hogy a koronavírus elterjedése miatt töröljék a több mint 1000 embert érintő tömegrendezvényeket az országban, a mérkőzést nézők jelenlétében kívánják megrendezni. „Jelenleg nincs változás az egészségügyi hatóság korábbi értékeléseihez képest, noha a szabadtéri események alacsonyabb kockázatot jelentenek” – mondta Stuttgart város képviselője a dpa kérdésére. Ez azonban ”dinamikus eseménynek” számít, azaz a város és a VfB képviselői folyamatos konzultációt folytatnak egymással.
Korábban a DFB már reagált Spahn miniszter idézett javaslatára. „A koronavírus járvány ellenére a Bundesliga és a másodosztály mérkőzéseit május közepére a tervek szerint le kell játszani” – mondta Christian Seifert, a DFL ügyvezető igazgatója.
Amúgy a városi illetékesek szerint vasárnap délutánig 11 ember fertőzödött meg  Stuttgartban a koronavírussal…

Kapcsolódó

Stuttgart–Bielefeld örökmérleg

Összesen: 38 mérkőzés, 19 Stuttgart-győzelem, 10 döntetlen, 9 Bielefeld-győzelem/ 67–45-ös gólkülönbség. A 2. Bundesligában: 3–3–0–0 / 7–3
Stuttgartban: 19–12–6–1/ 41–21. Stuttgartban a 2. Bundesligában: 1–1–0–0 /3–1
Az őszi idényben: Bielefeld–Stuttgart 0–1. G.: El-Ghaddioui (2019. 9. 27.)
A legjobb gólszerző (minden mérkőzés): Cacau (9 mérkőzés–6 gól–1 lap), ill. Isaac Boakye (3–3–0)

2. BUNDESLIGA, 25. forduló. Sport1 20:30 VfB Stuttgart–DSC Arminia Bielefeld (kommentátor: Bartha Zoltán)