A Sport TV-n már két bajnokság meccseit követhetjük

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 03. 10:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Portugáliában is visszatér a profi futball a koronavírusjárvány miatti leállás után. Június harmadikától rendeznek újra mérkőzéseket a Primeira Ligában, még tíz forduló vár a csapatokra. A sorozatot a Sport TV közvetíti.

Újra forognak a kamerák. (Fotó: twitter / SLBenfica)

Újra két élvonalbeli  bajnokság mérkőzéseit követhetik a Sport TV nézői. A Bundesliga után szerdától ugyanis visszatér a Primeira Liga (szponzornevén Liga NOS), ismét láthatjuk például a Portót, a Benficát, a Sportingot, illetve a többi portugál első osztályú csapatot, amelyek március nyolcadika után vonultak kényszerpihenőre. A 25. fordulóval tér vissza az élet a portugál pályákra, és 10 fordulót kell lejátszani július végéig.

A bajnoki címért a két sztárcsapat, a Porto és a Benfica verseng, kettejük között 24 forduló után egyetlen pont a különbség, a Porto áll az élen 60 ponttal, a Benfica 59-cel követi. A bronzéremre a Bragának és a lisszaboni Sportingnak lehet reális esélye.

A portugál lebonyolítási rendszer nagyon sajátos lesz, a fordulók meccseit 4-6 nap alatt játsszák le, azaz szinte minden nap lesznek mérkőzések július végéig. Igazi rangadók is várnak még ránk, hiszen például a Porto–Sporting, a Benfica–Sporting és a Braga–Porto derbik még hátravannak az idei kiírásból.

A visszatérő fordulóból a Sport TV három mérkőzést közvetít, szerdán a Famalicao–FC Porto találkozóval tér vissza a portugál foci a magyar képernyőkre, a Sport1-en látható összecsapás kommentátora Kassai-Tóth Csaba lesz, csütörtökön a Sport2-n előbb a Benfica–Tondela, majd a Guimaraes–Sporting CP találkozót láthatják gyors egymásutánban Haraszti Ádám és Kassai-Tóth Csaba kommentálásában, a közvetítés 20:15-kor kezdődik.

A 25. forduló a Sport TV-n:

Famalicao-FC Porto, június 3., szerda 22:45, Sport1

Benfica–Tondela, június 4., csütörtök 20:15, Sport2

Guimaraes–Sporting, június 4., csütörtök 22:15, Sport2

Cookie beállítások