Benfica-esély a visszaelőzésre • SportTV

Benfica-esély a visszaelőzésre

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 04. 11:05    
Olvasási idő: < 1 perc

Már az újrakezdés első napján bomba meglepetés született a Liga NOS 25 fordulójában. A listavezető Porto hatalmas szenzációt keltve kikapott Vila Nova de Famalicaóban. Ezzel esélyt kínált a Benficának a visszaelőzésre. Hogy a rekordbajnok él-e a lehetőséggel, illetve a harmadik nagycsapat, a lisszaboni Sporting felzárkózik-e a bragai Sporting mögé a dobogó alsó fokáért vívott versenyfutásban, kiderül csütörtök esti dupla élő közvetítésünkből.

Francisco Reis Ferreira, futballnevén Ferro az idényben egyetlen gólt zerzett a bajnokságban. Azzal viszont győzni tudott csapata Tondelában (Fotó: Getty Images)

BENFICA–TONDELA

A címvédő és rekordbajnok lisszaboni sasok a táblázaton 14. Tondelát fogadják. Egy ponttal is időlegesen visszaelőzhetnék a Portót jobb gólkülönbségük révén, de igazából mindhármat otthon kellene tartaniuk, mert a szezon végén pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények összevetése dönt, és a portóiak oda-vissza legyőzték a regnáló bajnokot.
A múlt eredményei persze a Benfica győzelmét sugallják , bár 9 meccsük közül az egyetlen Tondela-siker éppen a fővárosban született 2008 áprilisában, amikor a zöld-sárgák 3–2-re felülmúlták házigazdájukat. (Az akkor a meccs hősének bizonyuló, duplázó Miguel Cardoso ma már Oroszországban, az FC Tambovban ijesztgeti a kapusokat.) Ősszel Tondelánban szoros meccsen csupán 1–0-ra tudott nyerni a Benfica, Bruno Lage fiaitól most ennél simább győzelemmel lenne elégedett a hatalmas szurkolótábora, amelynek tagjai most csupán a tévéközvetítésben követhetik kedvenceiket, mert a portugál bajnokikat is a nézők nélkül rendezhetik csak meg – egyelőre…

Kapcsolódó

BENFICA–TONDELA örökmérleg

Az összes tétmeccsen: 9 mérkőzés, 8  Benfica-győzelem, 0 döntetlen, 1 Tondela-siker / 26–6-os gólkülönbség. A Primeira Ligában: ugyanez.
Lisszabonban: 4–3–0–1 / 11–4. Lisszabonban a Primeira Ligában: ugyanez
Az őszi mérkőzésen: Tondela–Benfica 0–1 (0–1). G.: Ferro (19.), 2019. 10. 27-én

GUIMARAES–SPORTING CP

Az őszi parázs csata már nem ismérlődhet meg André Pereira (balról) és Marcos Acuna közt.  A Vitória portugálja ugyanis jelenleg kölcsönben már Zaragozában játszik, a Sporting argentinja viszont akár a kezdőben is helyet kaphat (Fotó: Getty Images)

Mindkét csapat előtt szép célok mutatkoznak, A hazai Vitória nemzetközi kupaszereplésre hajt, amely már sokszor összejött neki (annak idején még a Tatabányával is összecsapott az UEFA-kupában a fekete-fehér legénység), most a leggyengább EL-hely álló, éppen a Sportin mögött csupám öt pont a hátránya, amelyet egy csütörtök esti győzelemmel kettőre csökkethet.  Ugyanakkor a lisszaboni „gyíkok” csupán négy pontra vannak a másik Sporting, a bragai mögött, s mivel a rivális az otthonában erős Santa Clara vendége lesz pénteken, lehet hogy egy győzelemmel az SCP az egypontos közelséget nemcsak megszerzi, de meg is tarthatja. A Guimaraes egyébként hazai 12 találkozójának csak a felét tudta megnyerni, az ellenoldalon a Sporting ugyanennyiből ötször nyert, háromszor ikszelt, azaz meccsei kétharmadáról ponttal tért haza.

Kapcsolódó

GUIMARAES–SPORTING CP örökmérleg

Az összes tétmeccsen: 125 mérkőzés, 21 Guimaraes-győzelem, 33 döntetlen, 71 Sporting-siker / 116–240-es gólkülönbség. A Primeira Ligában: 121–20­–33–68 / 113–234
Guimaraesben: 63–16–21–25 / 71–89. Guimaraesben a Primeira Ligában: 60–15–21–24 / 68–87
Az őszi mérkőzésen: Sporting CP–Guimaraes 3–1 (2–0). G.: Jesé (29.), Acuna (32.), Coates (74.), ill. Bonatini (67.) – 2019. 10. 27-én

LIGA NOS, 25. forduló. Sport2 20:25  SL Benfica–CD Tondela (kommentátor: Haraszti Ádám); Sport2 22:15  Vitória Guimaraes–Sporting Clube de Lisboa (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)