Boston Celtics-Miami Heat keleti döntő lesz • SportTV

Boston Celtics-Miami Heat keleti döntő lesz

2020. 09. 12. 16:40    
Olvasási idő: 2 perc

A Boston Celtics megnyerte a hetedik meccset a Toronto Raptors ellen, így ő játssza a keleti döntőt a Miami Heat ellen. Parázs csata lesz két remek csapattal, utoljára 2012-ben volt ilyen. Nyugaton még nincsenek meg a döntő résztvevői.

Jayson tatum volt a párharc legjobb játékosa. (Fotó: twitter / @NBA)

92-87-re nyert a Boston Celtics a Toronto Raptors elleni hetedik meccsen. A címvédő Raptors hiába állt fel kétszer a párharcban, az utolsó meccsen nem tudott nyerni.

Aztán jöhetett az ünneplés bostoni oldalon:

Jayson Tatum teljesítménye külön is említést érdemel. 22 évével és 192 napjával az NBA történetének második legfiatalabb játékosa lett Kobe Bryant után, aki legalább 25 pontot, 10 lepattanót és 5 gólpasszt hoz össze egy hetedik meccsen. Valójában 29 pont, 12 lepattanó és 7 gólpassz került a lőlapra.

Mikor Tatumot szembesítették ezzel a párhuzammal, azt mondta, „Mindenki tudja, milyen sokat jelentett nekem, a világnak és ennek az egész játéknak.”

Jöhet tehát a Celtics-Heat párharc a keleti döntőben. Utoljára 2012-ben volt példa arra, hogy ez a két csapat játsszon a keleti trónért, azok a csapatok azért más struktúrájúak voltak. Már nem a nagy hármasok állnak egymással szemben (James-Wade-Bosh és Garnett-Pierce-Allen), de Heat oldalán Eric Spoelstra mester, az elnök, Pat Riley, illetve a rutinos Udonis Haslem akkor is részese annak a 4-3-as klasszikusnak. A Celtics elnöke is ugyanaz volt akkor, mint most: Danny Ainge. Kíváncsian várjuk, mi vár ránk jövő keddtől.

Az azonban, hogy a Heat keleti döntőt játszik, azt jelenti, hogy a Milwaukee Bucks elhullott a héten, a Heat meglepően simán, 4-1-gyel tudta le az alapszakaszt megnyerő, és az MVP-t a soraiban tudó Buckst. A csapat játékosmegfigyelője, Dávid Kornél tudja a legtöbbet Magyarországon arról, hogyan készült a Bucks erre a szezonra, és milyen tervei lehetnek a jövőben, hogy ezt a csalódást keltő szezont feledtessék. Kornél a mai Alley-oopban (Sport1, 20 óra) Szaniszló Csaba és Tőrös Balázs vendége lesz, erről is fog természetesen beszélni.

Nyugat

Szóba kerül természetesen az Alley-oopban a nyugati konferencia is a műsorban. Nyugaton a Los Angeles Lakers magabiztosan vezet 3-1-re a Houston Rockets ellen. A Rocketsnek a nem túl jó eredmények mellett azzal is meg kell küzdenie, hogy a csapat játékosa a buborék Casanovája, aki bizony egy a buborékban dolgozó, a koronavrust tesztelő hölgyet látott vendégül a szobájában hosszú ideig. Minden bizonnyal csak egy sorozatot daráltak le pár óra alatt, el sem tudunk mást képzelni.

A Denver Nuggets tegnap este 3-2-re módosította a párharc állását a Los Angeles Clippers ellen, nagyban az egyszerre butuska és tökös Michael Porternek köszönhetően, aki az utolsó pillanatokban dobott döntő pontokat és osztott ki kulcsfontosságú blokkot.

Hogy ez miért extra? Mert Michael Porter a negyedik meccs után nagyon meggondolatlan volt, és újoncként az újságíróknak kezdett el panaszkodni arról, hogy lehetne nála többet a labda, és nem csak Jokicsra és Murrayre kellene építeni a támadásokat. Ha ezen a meccsen nem ezt mutatta volna, amit láttunk, akkor csak butuska lenne, tökös nem, így viszont nehezebb a döntés.

Az Alley-oopban ma este 20 órakor a Sport1-en mindezek szóba kerülnek tehát sok már érdekesség mellett, a stúdióban Szaniszló Csaba, Tőrös Balázs és Dávid Kornél várja a nézőket. Hajnalban jön a Los Angeles Lakers – Houston Rockets párharc ötödik meccse (Sport1, 02:00), aki pedig nem tud fennmaradni, az 11:45-től a Sport1-en, vagy 22:30-tól a Sport2-n megnézheti majd a meccset teljes egészében.