Lássuk a magyar lányok ellenfeleit! • SportTV

Lássuk a magyar lányok ellenfeleit!

2020. 09. 26. 10:42    
Olvasási idő: 2 perc

Az ismert okokból (Covid-19) elmarad a Fradi BL-mérkőzése, de a Sport TV kézilabdabarát nézői nem maradnak női kupacsaták nélkül. Előbb a Győr, majd az FTC csoportjából mutatunk egy, érdekesnek látszó összecsapást. Este afféle bónuszként következik a német férfikézilabda egyik csúcscsatája, a szuperkupa-mérkőzés.

Jelena Mihajlicsenko két meccs után 10 gólnál tart a Bajnokok Ligájában (Fotó: ehfcl.com)

CSZKA–RAMNICU VALCEA

Az oroszok új sztárcsapatát már láttuk a Győr ellen remekelni, most második hazai mérkőzésén a 2.- számú román gárdát fogadja. Közben hátrányból legyőzte Podgoricában a korábbi BL-győztes montenegrói bajnokot, megszerezve első győzelmét az elitligában – most az első hazai sikerére készül. A Valcea még pont nélkül áll, eddig a Bresttől idegenben, az Odensétől otthon kapott ki. A román együttes mindkét mérkőzésén 21 gólt ért el, ezzel a leggyengébb támadójátékot (gólátlag) produkálta a liga 16 csapata közül.
A CSZKA 5 mérkőzés után hibátlan az orosz Szuperligában is, összesen hét válogatottja szerepel Ambros Martin keretében, amely jövő héten edzőtáborba vonul, készülvén az év végi dániai-norvégiai kontinensbajnokságra.

BIETIGHEIM–VIPERS  

A Bietigheim elmúlt 12 BL-meccséből egyetlenegyet nyert meg, második éve három vereséggel kezdi az elitligát. A Vipers az egyetlen csapat, amely ellen a németek BL-mérlege pozitív (4 meccs, 2 győzelem, 1-1 döntetlen és vereség). Csak a másik német csapat, a Borussia Dortmund kapott eddig több gólt (73), méghozzá néggyel, mint a Bietigheim.
Ha a vendégcsapat győz, első ízben kezdi két egymást követő évben a BL-idényt. A norvégok múlt heti meccse (emlékezetes…) elmaradt az FTC ellen, így az első játéknap Krim elleni 27–26-os győzelem két pontja áll a neve mellett a táblázaton.

KIEL–FLENSBURG

Patrick Wiencek eddig 3-3 bajnokságot, kupát és szuperkupát nyert a Kiellel 2012 óta. Most a szuperkupával „előzhet”… (Fotó: liquimoly-dhl.de)

Düsseldorfban rendezik az idény első címmeccsét a német kézilabdában. Az 1994-ben létrehozott Szuperkupáért évente a bajnok –­ jelenleg a THW Kiel – mérkőzik meg a kupagyőztessel, mely most ugyancsak a Kiel. Mivel az együttest a félbeszakadó bajnokság rangelsőjeként „nevezte ki” a DHB bajnokká, az ezüstérmes Flensburgot kérték fel a trófeamérkőzésre. Amúgy a szuperkupa örökranglistáját éppen a Kiel vezeti, 9 győzelemmel, a Flensburgnak „csak” 3 korábbi sikere van, ezzel holtversenyben negyedik a Löwennel, a Hamburgnak és a Lemgónak 4-4 sikere van korábbról.
Tavaly is ez volt a párosítás, akkor ugyancsak Düsseldorfban a bajnok Flensburg hosszabbírásban 32–31-re legyőzte a kupagyőztes Kielt.
A mérkőzés nyitja a „hazai” szezont, a Bundesliga csak a jövő hét végén rajtol, a Kiel az Erlangent fogadja, a Handewitt Wetzlarban szerepel. A két együttes azért a nemzetközi fronton, azaz a BL-ben már megkezdte az idényt. A Kiel előbb tízgólos sikert aratott Zágrábban, majd otthon némi meglepetésre 8 gólos vereséget szenvedett a Nantes-tól. A Flensburg két szűk egygólos sikerrel nyitott, a 2016-os BL-győztes Kielcét a FlensArenában verte meg, a PSG elleni idegenbeli siker viszont nagy bravúrnak számít – először sikerült  a német klassziscsapatnak nyernie a francia fővárosban

NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör. B-csoport. Sport1 15:45  CSZKA Moszkva–SCM Ramnicu Valcea (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); A-csoport. Sport1 18:15  SG BBM Bietigheim–Vipers Kristiansand (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András).
FÉRFI NÉMET SZUPERKUPA. Sport2 20:30  THW Kiel–SG Flensburg-Handewitt  (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila)