A Győr átvenné a vezetést • SportTV

A Győr átvenné a vezetést

2020. 10. 10. 12:03    
Olvasási idő: 2 perc

40 mérkőzés óta nem talál legyőzőre a női kézilabda BL-ben a Győri Audi ETO KC. Ám az új, megváltozott kiírásban már készer is pontot vesztett legnagyobb riválisai közül kettő otthonában. Szombaton a harmadik csoportbeli szuperkonkurrens, a dán Odense lesz az ellenfél – ezúttal az Audi Arénában.

Gorbicz Anita - egy gólöröm az eddig 994-ból. Vajon mennyit tesz hozzá az Odense ellen? (Fotó: gyorietokc.hu)

METZ–KRIM LJUBLJANA

Három játéknap után a francia együttes 3 ponttal az 5., a szlovén bajnok mindössze 1 ponttal a 6. a nyolccsapatos A-csoport táblázatán, iagz, mindkettejüknek van egy-egy halasztott mérkőzése.
A Metz a győzelmét otthon aratta a német Bietigheim ellen, 36–27-re. A Krim előbb egygólos vereséget szenvedett (27–26) otthon a Viperstől, ám utána bravúrdöntetlent játszott (27–27) Rosztovban. Az előző 24 BL-idény egyikében sem fordult elő a ljubljanaiakkal, hogy az első három lejátszott mérkőzés után nyeretlenül maradjanak.
Korábban 12 mérkőzést játszottak egymással, ebből a Krim 9-et megnyert, de legutóbb hét éve kerültek szembe, amikor mindketten otthon legyőzték a másikat.

 

GYŐR–ODENSE

Nycke Groot ezúttal nem a Győrért – a Győr ellen fog védekezni szombaton délután az Audi Arénában (Fotó: Getty Images)

A dán együttes a B-csoport egyetlen százszázalékos csapata. 95 góljával a címvédő ETO  a 16 csapatos mezőny legeredményesebbje, de az Odense sem panaszkodhat támadójátéka hatékonyságára, hiszen 92 találatnál jár, s mindhárom meccsén elérte a 30 gólos határt. Mindössze két alkalommal találkoztak korábban, a 2018–19-es kiírás negyeddöntőjében, amikor a Győr mindkét meccset megnyerte, 29–28-ra a dániait és 33–21-re (!) a hazait.
Ha a selejtező meccseket is beszámítjuk, Görbicz Anita mindössze 6 gólra jár at 1000-es határtól, akár már most, vagy a következő meccsen elérheti ezt a különleges mérföldkövet.
“Úgy gondolom, mindenkinek megvolt a »szünet« a válogatottal, és már alig várjuk, hogy újra kezdjük a Bajnokok Ligáját. Termászetesen beszéltünk a meccsről, még a hét vége felé, hogy márt csak egy hét, és újra találkozunk. Szóval ilyen értelemben beszáltünk róla, de nem sokat. Nagyon sok játáékosuk van, úgy hogy mindenre készen kell állnunk, ráadásul sokan erősek egy az egyben. Úgy gondolom, hogy ő (Nycke Groot) is izgatott, hogy újra itt játszhat és talán egy kicsit feszült is emiatt, Minsig jó egy réfi csapatod ellen játszani. Úgy gondolom, győzni szerezne idejönni, de ez nem fog megtörténni” – nyilatkozta Anne Mette Hansen a győriek klubhonlapjának adott mini-videointerjúban.
Valóban, az ellenfél igazi kulcsembere a holland válogatött egyik vezércsillaga, Cornelia ”Nycke” Groot, aki három BL-aranyat és egy ezüstöt is szerzett az ETO tagjaként 2015 és 2019 között, miközben 246 gólt szórt az ellenfelek kapujába. Az ő minél hatékonyabb kikapcsolása lehet az egyik kulcsa az ETO esetleges sikerének.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, B-csoport. Sport1 15:45  Metz Handball–Krim Ljubljana  (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); A-csoport. Sport1 17:45 Győri Audi ETO KC–Odense Handbold (kommentátor-riporter: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)