Egy északi és egy délszláv BL-rangadó • SportTV

Egy északi és egy délszláv BL-rangadó

Sport TV avatar Sport TV 2020. 10. 21. 07:21    
Olvasási idő: < 1 perc

Eredetileg ez a nap egy Veszprém–Barca csúcsrangadóé lett volna a férfi kézilanda BL-ből, ám a Covid mindkét együttest megtámadta, vasárnap a katalánok, kedden a veszprémiek soraiban akadt pozitív koronavírusteszt. A mérkőzést tehát el kellett halasztani, egyelőre még nincs új időpntja.
Így új mérkőzést kellett a programunkba iktatni, egy német-dán csúcscsata került a programunkba a már eredetileg kiválasztott délszláv derbi mellé.

Nuclas Ekberg (18), a svéd jobbszélső a kieleiek kiemelkedő klasszisainak egyike

AALBORG–KIEL

Az Aalborg első ízben kezdett egy BL-sorozatot négy győzelemmel egymás után. A Kiel négy pontot szerzett eddig, két győzelemmel és a Nantes-tól elszenvedett hazai vereséggel.
A német együttes megnyert hármat négy legutóbbi csatájukból. Az egyetlen dán pontszerzés még 2004-ben történt, az EHF-kupa negyeddöntőjében.
A THW norvég sztárja, Sander Sagosen ismét régi klubja ellen játszik legújabb csapatával, miután négyszer is győzött ellene korábban a PSG-vel. Nicolas Landin visszatér a kieli kapuba porcműtétjét követően.
A Kiel hangolása kiválóan sikerült, mivel rangadót nyert a Bundesligában a Flensburg ellen, 29–23-ra. Az Aalborg viszont elszenvedte első vereségét az idényben, 28–26-ra kapott ki a Bjerringbrótól.

PPD ZAGREB–CELJE

Igazi „menekülő” meccs a két szomszédos exjugoszláv ország rekordbajnokai között. Mindketten a „nullás” státusból menekülnek, négy mérkőzés után egyiküknek sincs egyetlen pontja sem. Ez lesz a 23. BL-összecsapásuk. A zágrábiak 11-szer, a celjeiek 10-szer nyertek eddig, utóbbiba beleértve a legutóbbi három összecsapást is. Mindössze egyszer remiztek.
A Zagreb 27., a Celje 26. BL-idényét játssza. A mérkőzés az új PPD-edző, Vlado Sola hazai bemutatkozása lesz. Az idegenbeli nem sikerült valami fényesen: csapata 45–28-es, súlyos vereséget szenvedett Barcelonában.
A korábbi zágrábi és horvát válogatott kapus, Filip Ivic nemrégi csapattársai ellen szerepel, akárcsak Josip Sarac.
A Celje vezeti a szlovén bajnokságit a maximális 12 ponttal, míg a Zagreb egyelőre a SEHA-Gazprom-liga regionális bajnokság startjára vár.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, B-csoport. Sport1 18:30 Aalborg Handbold–THW Kiel (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István; Sport1 20:45  PPD Zagreb–RK Celje Pivovarna Lasko  (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Pásztor István,  műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)