A Szeged elmozdulna a nulláról • SportTV

A Szeged elmozdulna a nulláról

Sport TV avatar Sport TV 2020. 11. 26. 16:57    
Olvasási idő: 2 perc

A szerdai struktúrát meghagytuk csütörtökre is. Ezen a napon is férfi kézi BL-meccset közvetítünk, a magyart és egy nagy rangadót a másikból. A B-csoportos Veszprém után most az A-csoportban harcoló Szeged következik, az ő találkozóját a másik nyolcas egyik nagy csúcscsatája, a Barca–Kiel összecsapás követi

SZEGED–ELVERUM

A MOL-Pick Szeged a koronavírus-járvány egyik legnagyobb vesztese az európai csúcskézilabdában. Az együttes eddig csupán három mérkőzést tudott játszani, az első mérkőzése éppen mostani ellenfele, az Elverum elleni norvégiai találkozó lett volna. Az első három mérkőzésen egyetlen pontot sem sikerült szerezni
Mondjuk, a norvégok sem tartoznak a „meccssztahanovisták” közé, nekik csak eggyel van több találkozójuk a Szegednél, s csupán 2 pont szerepel a nevük mellett. Ami egyben azt is jelenti, ha a MOL-Pick győz, meg is előzheti norvég ellenfelét.
A két együttes tavaly is egy nyolcasban szerepelt, mindkét találkozójukon a mieink győztek, az újszegedi sportcsarnokban 32–25-re, Elverumban hatalmas küzdelemben 26–25-re.
Az Elverum idegenben sem elveszett csapat, eddigi egyetlen győzelmét éppen Portóban aratta. Keretében található magyar légiós, Máthé Dominik, meg az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia klasszis, Luc Abalo is.
A szegediek lassan már el is felejtették, milyen hazai pályán játszani, 284 nap (!) után szerepelnek ismét BL-meccsen saját csarnokukban. Eddig 203 BL-meccsükből 97-et nyertek meg a kékek, most eggyel közelíthetnénk a bűvös száz felé.
A norvég együttes novemberben is kevés meccset játszott. Még a hónap elején, 1-jén a Dramment verte meg idegenben 33–22-re, majd vasárnap a Norvég Kupában, korlátozott szurkolói létszám előtt otthon szintén a Drammennel csatázott az elődöntőben. A félidőben 16–16 volt az eredmény, a végén az Elverum örülhetett, hiszen 30–28-ra nyert.
A Szeged meg egyenesen csupán két mérkőzést játszott a hónapban, a legutóbbi a múlt hét végi, Budakalász elleni bajnoki volt, 33–24-es győzelemmel.

BARCA–KIEL

Egy hete Kielben a Barca története legnagyobb THW elleni sikerét érte el a hatgólos győzelemmel (Fotó: Getty Images)

Természetesen ez a mérkőzés érdemelte ki a ”hét meccse” címet az EHF-től. Hiszen a B-csoport listavezetője, a 16 csapatos mezőny egyetlen százszázalékos együttese  nem mellesleg 9 címével a sorozat históriájának legeredményesebbje – fogadja a korábbi 4-szeres BL-védőt.
A két együttes a múlt héten Németországbn akaszkodott össze, a katalánok 32–26-os sikere a legnagyobb különbségű győzelmük volt a kieliek ellen.
Ez lesz a 26. BEK-/BL-összecsapás a két klub között. Összesítésben a Barca áll jobban, 13-szor győzött a THW 11 sikerével szemben, kétszer ikszeltek egymással.
A két csapar adja az jelen kiírás két legjobb góllövőjét is, a Kiel norvégja Sander Sagosen a legeredményesebb 38 góllal, a Barca franciája, Dika Mem a második 36-tal. A Kiel múlt heti 9. találata volt a klub BL-történetének 9000. gólja, a Barca után a THW az első csapat, amely elérte ezt a határt.

KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 18:30  MOL-Pick Szeged–Elverum Handball (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: dr. Szűcs Ernő Péter, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István); Sport1 20:00 THW Kiel–FC Barca Lassa (kommentátor: Petur András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András)