A Veszprém feladata a javítás • SportTV

A Veszprém feladata a javítás

Sport TV avatar Sport TV 2020. 12. 02. 03:55    
Olvasási idő: 2 perc

Múlt szerdán a Veszprém elszenvedte február óta első vereségét a BL-ben. Méghozzá attól az Aalborgtól, amelyet egy héttel korábban Dániában kiváló játékkal legyőzött. A most szerdai feladat: két pontot szerezni – a lehető legerősebb ellenfelek egyikétől.

David Davis feladata a győztes taktikai terv kidolgozása és végrehajtatása (Fotó Telekom Veszprém/Vörös Dávid)

A veszprémi együttes jelenlegi BL-csoportellenfelei közül csak a Barcával játszott olyan sokszor, mint a Kiellel: 21-21 mérkőzést vívott az eurokupákban a 9-szeres és a 4-szeres BEK-/BL-győztessel. A különbség, hogy míg a katalánokkal szembeni örökmérlege erősen negatív, a THW ellen teljes egyensúlyban áll, az eddigi 10-10 győzelemhez október 28-án csatlakozott a harmadik féle eredmény is: Kielben végletekig kiélezett meccsen 32–32-es döntetlen született. Mivel a német sztárcsapat ezen a remin kívül három vereséget is elszenvedett, a Telekom meg csupán egyet, négypontos különbséggel a magyar rekordbajnok megelőzi az aktuális német bajnokot.

„Nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Kiel két Barcelonától elszenvedett vereség után érkezik hozzánk. Mi is kikaptunk az Aalborg ellen, de még mindig a csoport első helyéért harcolunk. Muszáj megvernünk őket itthon. Kielben közel voltunk, megvoltak a lehetőségeink, szóval most be kell zárnunk a kört egy hazai győzelemmel, hogy újból érezzük a saját erőnket. Szeretnénk jól kezdeni ezt a csodaszép hónapot, ahogyan a mérkőzést is szerdán” – mondta a veszprémi klubhonlap szokásos meccs előtti nyilatkozatcsokrában David Davis edző.

 Kentin Mahé véleménye, ugyanonnan: „Kezdünk már egy jobb képet látni a csapatról. A Kiel elleni meccs egy jó teszt lesz a Final four elődöntőjére. Minél előrébb szeretnénk végezni a csoportunkban, így muszáj megnyernünk a szerdai mérkőzést. Nehéz ellenfelünk lesz, az biztos. Legutóbb egy izgalmas találkozót láthattam a tévében, amíg a Covid miatt kiestem. A szurkolóink hiányának ellenére remélem, hogy így is egy jó mérkőzést láthatnak majd.”

Kentin Mahé (Fotó: Telekom Veszprém /Vörös Dávid)

Valóban, nem szabad elfelejteni, hogy ez a mérkőzés az előképe lesz az előző kiírás karácsony és újév közötti négyes döntője egyik elődöntőjének, amelyben ugyanez a két együttes ütközik meg egymással. Bár a most szerdai meccs is nagyon fontos lesz, azért a kölni egy kicsit fontosabbnak látszik. Ami nem jelenti azt, hogy a magyar rekordbajnok összes játékosa nem tesz meg mindent ezért a két pontért is…

Kapcsolódó

VESZPRÉM–KIEL ÖRÖKMÉRLEG

Az összes  mérkőzésen: 21 mérkőzés–10 Veszprém-győzelem–1 döntetlen–10 Kiel-győzelem/ 587–594-es gólkülönbség. Veszprémben: 7–6–0–1 / 228–223. Az első mérkőzés: THW Kiel–Veszprém Fotex SE 28–25 (17–15), BL-csoportmérkőzés, 1996. 1. 24. A legutóbbi mérkőzés: THW Kiel–Telekom Veszprém KC 31–31 (18–20), BL-csoportmérkőzés, 2020. 10. 28.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, B-csoport. Sport1 18:00  Telekom Veszprém KC–THW Kiel (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)