Az év első német-török futballhétfője • SportTV

Az év első német-török futballhétfője

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 04. 17:59    
Olvasási idő: < 1 perc

Ebben az idényben már sokadszor a hétfői német trióhoz – Bundesliga-fordulóösszefoglaló, Germánia talkshow és első vagy másodosztályú élő mérkőzés – mellett egy török mérkőzést is közvetítúnk. Az új esztendő első hétfőjén is így történik.

Valon Berisha és Jesullah Collins tavaly májusban még első osztályú párosításban harcolt egymással (Fotó: Getty Images) t

DÜSSELDORF–PADERBORN

A két csapat együtt esett ki tavaly nyáron a Bundesligából, a Fortuna egyelőre jóval közelebb áll a visszajutás lehetőségéhez, mint az SCP.
A düsseldorfi gárda 5., de győzelemmel utolérheti pontszámban a 4. Bochumot, egy ponttal lehetnek csupán a fordulózáráskor az osztályozós pozíciót elfoglaló Fürthtől. Formája kiváló volt az óév végén, háromszoros győzelni sorozatban vannak a bajnokságban, ugyanakkor az esztendő utolsó meccsén nem sikerült továbbjutniuk a nyolcaddöntőbe, mert kikaptak a nagy múltú, de most csak harmadosztályú Essentől. Uwe Rösler mester a védekező részlegben tervez változásokat, Krajc lesz a balhátvéd, a védekező középpályás duót Moraes és Prib alkotja majd. A kapuban pedig Kastenmaier kap bizalmat az eddig védő Wolffal szemben.
A vendég Paderborn nélkülözni kénytelen öt sárga miatt Schallenberget, emellett Oeynhauserre és Schulzéra sem számíthat
Steffen Baumgart, a korábbi kiváló csatárból lett edző.

KASIMPASA–FENERBAHCE

Mame Baba Thiam sok gólhelyzetet hagyott ki már az idényben, s még csak egy gólt szerzett a forduló előtt karrierje 14. klubjában, mellyel éppen legutóbbi excsapata, a Kasimpasa ellen lép fel (Fotó: Getty Images)

A középmezőny aljához tartozó hazai csapatban Varga Kevin a cserpadra van nevezve, noha együttese valamennyi bajnokiján pályára lépett az idémyben. A vendég Fener a legutóbbi katasztrofális szezon után most jobban teljesít, ha nyer, újra visszaszerzi a forduló előtt elfoglalt 4. helyét. A csapat a 29. évében járó, de már 14.(!) klubjában szereplő nagy vándormadár, a szenegáli Mame Baba Thiam eredményességének újraéledésében reménykedhet, hiszen a csatár tavaly éppen az ellenfél Kasimpasában szerzett 11 bajnoki gólt, most excsapata ellen bizonyíthat.

BUNDESLIGA. Sport1 18:30 a 14. forduló összefoglalója (kommentátor: Bartha Zoltán és Fülöp László); Sport1 19:30 Germánia németfutball-showműsor (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kemenes Szabolcs és Mészáros Ábel); 2. BUNDESLIGA. Sport1 20:30 Fortuna ’95 Düsseldorf–SC Paderborn 07 (kommentátor: Haraszti Ádám)

SÜPERLIG, 16. forduló. Kasimpasa SK–Fenerbahce SK (kommentátor: Haraszti Ádám)