Kézi-kupakedd, „kék tigrisekkel” • SportTV

Kézi-kupakedd, „kék tigrisekkel”

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 23. 12:53    
Olvasási idő: 2 perc

Kedden újra három kézis eurokupameccsel jelentkezünk. Először Tatabányát kapcsoljuk, ahol a „kék tigrisek” harcolnak első Európa-liga-pontjai kért. Utána egy élő közvetítésünk lesz a Veszprém BL-csoportjából, majd egy felvételes, a Szegedéből.

Jut-e végre El-pont a kék tigriseknek? (Fotó: tatabanyahandball.com)

TATABÁNYA–SCHAFFHAUSEN   

Továbbra is első pontját vagy pontjait üldözi a Grundfos Tatabánya.
Sibalin Jakab másodedző szerint önbizalomnövelőnek van szükség  egy-két győzelemre az nemzetközi kupában. „Erre kedden nyílik alkalmunk, a Schaffhausen ellen. Kielemeztünk az ellenfél és a saját játékunkat is. Alapvető dolgokban aligha kell változtatnunk, ám a helyzetek és a büntetők kihasználásában előbbre kell lépnünk, hiszen a svájci meccsen is megvoltak a helyzeteink, ám azokat elhibáztuk. Aztán a pontatlanságunkhoz néhány »érdekes« játékvezetői ítélet is társult, ami szintén nem könnyítette meg a dolgunkat. Játszani persze nem lehet hiba nélkül de, ha a fenn említett dolgokon javítani tudunk, sikeresek lehetünk” – nyilatkozta a klubhonlapnak.

A vendég svájciaknak – soraikban a magyar exválogatott Császár Gáborral és Bartók Donáttal (előbbi 20, utóbbi 22 gólt ért el ebben az El-kiírásban) – viszont igazi tétje is van a mérkőzésnek. Egy meccsel többet játszva 4 pont az előnyük a szlovén Trebnje előtt, azaz akár már egy döntetlennel is csaknem bizonyosan elérik a4. Helyet – márpedig a hatcsapatos csoportokból négyen jutnak tovább a kieséses nyolcaddöntőbe.

KIEL–AALBORG  

A kieliek legutóbb BL-beli győzelemnek a december 29-i, Barca elleni döntő után örülhettek. Kedden megismételhetik? (Fotó: Getty Images)

A friss győztes, azaz címvédő Kiel 9 ponttal áll a B-csoport táblázatán, hárommal elmaradva vendégétől, a dán Aalborgtól. Két dán világbajnokot tud felvonultatni a THW – Niklas és Magnus Landint – ők vb-aranyérmes honfi-és csapattársaikkal, Magnus Saugstruppal, Hendrik Mölgaarddal és NikoljChroistensennek küzdhernek meg a pályán a BL-pontokért. Első összecsapásukan a Kiel Dániában vetett vlúget a hazaiak négymeccses győzelmi sorozatának, 31–23-as, viszonylag nagy különbségű sikerrel. Abnnak a meccsnek a legeredményesebb játékosa Sander Sagosen volt, aki excsapatának szórt 11 gólt. A Kiel legutóbbi három BL-meccse elmaradt „Covid-okokból”, vasárnap tért vissza a tétmeccsek útjára, a Magdeburg elleni 24–24-es Bundesliga-mérkőzéssel. Az Aalborg viszont megverte a dán bajnokságban a GOG-t idegenben 35–32-re, s ezzel egyponttal vetélytársa mögé zárkózott fel a tabellán másodiknak, igaz, egy meccsel többet játszott a gudmeieknél.

Tavalyelőtt májusban a PSG a BL-negyeddöntőben „csak” 9 góllal nyert azután, hogy tízzel kikapott Kielcében. Alex Dujshebaev már akkor is szembekerült Luka Karabaticcsal (Fotó: Getty Images)

A két élő meccs után felvételről mutatjuk meg az A-csoport listavezetőjének a Kielcének a párizsi vendégjátékát a PSG ellen. A lengyelországi első találkozót a Lomza nyerte meg 35–33-ra, viszont eddigi három fellépéséből még sosem sikerült egyetlen pontot sem szereznie. De egyszer – tavalyelőtt – nagyon örült egy 9 gólos vereségnek, mert még az is a final fourba jutását jelentette…

FÉRFI KÉZILABDA EUROKUPÁK, csoportkör. Sport1 18:30 Grundfos Tatabánya KC–Kadetten Schaffhausen (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Balogh Zsolt, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 20:30 THW Kiel–Aalborg Handbold  (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 22:30  PSG-Handball–Lomza Vive Kielce (felv., kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István)