A Kiel otthon is a csúcsra tör • SportTV

A Kiel otthon is a csúcsra tör

2021. 03. 17. 09:57    
Olvasási idő: 2 perc

Nagyjából az idényfelezőnél tart a férfi kézilabda Bundesliga küzdelemsorozata. A hétközi bajnoki fordulóból a sereghajtó és az egyik bajnokjelölt, valamint két, az élcsoporthoz tartozó együttes csatáját közvetítjük szerdán késő délután és este.

Skandináv klasszisok egymás közt. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dán Niklas Landin beszélget kieli csapattársával, az Eb-ezüstérmes svéd Oskar Sunnefeldttel, aki novemberben 9-szer is betalált a szerda esti ellenfél Coburg kapujába (Fotó: Getty Images)

A BL címvédője, a THW Kiel egyben a Bundesligáé is. A fekete-fehérek 2020-ban szerezték meg 21. bajnoki aranyukat. S természetesen most sem akarják alább adni. Jelenleg ugyan csupán a 3. helyen állnak a bajnoki táblázaton, de a rangelső Flensburg 18 mérkőzésből szerzett 32 pontot, a második Magdeburgnak 19 találkozóból van 28, a kieliek mindössze 15 találkozón vannak túl, amelyből 27 egységet gyűjtöttek. Vagyis csak három pontot veszítettek összesen eddig, októberben a 3. fordulóban a Wetzlartól szenvedtek 31–­22-es vereséget, valamint február 21-én játszottak 24–24-es döntetlent a Magdeburggal a többi találkozójukat mind megnyerték.

A kieli együttes sztárjai a múlt héten az olimpiai selejtező minitornákon, illetve Eb-selejtezőkön vettek részt. Steffen Weinhold, Patrick Wiencek és Hendrik Pekeler a német, Oskar Sunnefeldt és Nicklas Ekberg a svéd válogatott tagjaként szerzett ötkarikás szereplési jogot a berlini minitornán, Sander Sagosen és Harald Reunkind pedig a norvég nemzeti együttessel járt sikerrel Podgoricában, ahol 49 év után jutott ki a skandináv csapat, amely a müncheni játékokon vett részt legutóbb. A dánok pedig – akik világbajnokként már korábban kvalifikáltak Tokióra – soraikban Niklas és Magnus Landinnal a szkopjei csúfos 29–33 után a dániai visszavágón fölényes 37–21-es győzelmet aratva jutottak ki a jövő évi Eb-re. Csupán két délszláv játékosuk tért vissza a csapathoz kudarcélménnyel, a szlovén Zarabec éppen a német-svéd kettős mögött végzett, és nem szerzett részvételi jogot a berlini tornán, a tapasztalt csapatkapitány Domagoj Duvnjak pedig a francia, portugál, horvát hármas holtverseny után – mindhárman legyőzték Tunéziát és körbeverték egymást – egyetlen góllal maradt le Tokióról a horvát csapattal.

A kieli gárda kedden edzett először ismét együtt, szerdán este pedig Coburgban lép fel. Az első találkozón otthon a kieliek novemberben 41–26-ra győztek, a legeredményesebb a már említett svéd jobbszélső, Sunnefeldt volt, 9 találattal.
A találkozó meglehetősen egyesélyes, a hazaiak eddig mindössze 7 pontot szereztek az egész idényben, legutóbb is nagy ruhát kaptak Magdeburgban (22–43). Bármennyire is ki lehetnek hajtva a kieli csillagok a BL-bajnokság-válogatott hármas terheléstől, nehéz elképzelni, hogy ne aratnának sima győzelmet a HUK-Coburg Arenában.

Az esti találkozón egymáshoz jóval közelebb álló játékerejű együttesek csapnak össze, konkrétan tabellaszomszédok. A 8. helyezett, 19 meccsen 21 pontot elérő Wetzlar fogadja az előtte álló, 18 mérkőzésen 23 pontot összeszedő Göppingent, amelyet pontszámban utolérhet esetleges győzelmével. Ők is játszottak már egymással, a november 22-i találkozón Göppingenben 33–30-as hazai győzelem született.

FÉRFI BUNDESLIGA, 21. játéknap. Sport1 18:00  HSC 2000 Coburg–THW Kiel (kommentátor: Méhes Gábor); Sport1 20:15  HSG Wetzlar–FRISCH AUF! Göppingen (kommentátor: Méhes Gábor)