Sallai bevetésre kész • SportTV

Sallai bevetésre kész

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 16. 10:57    
Olvasási idő: 2 perc

Két mérkőzés maradt vasárnapra a Bundesliga 3. fordulójából. Brémában a hazaiak győzelemmel akár a dobogóra vagy annak közelébe zárkózhatnak fel, Freiburgban pedig két rosszul rajtoló csapat egymás ellen javíthat. Utóbbi találkozón az előzetes hírek szerint a kispadra már leül válogatott támadónk, Sallai Roland is.

WERDER BREMEN–NÜRNBERG  

Jó rajttal indult a Werder Bremen ebben az idényben. Igaz, hazai pályán nem tudta legyőzni az északi rangadón a Hannovert, ám utána a kupagyőztes Frankfurt otthonából el tudta hozni mindhárom pontot. Florian Kohlfeld, a mindössze 36. évében álló brémai edző  rekordbeállítás előtt áll. Ha csapata nem kap ki, beállítja a brémai (és athéni…) edzőlegenda, Otto Rehhagel 1981-es rekordját (azaz egy évvel korábban született, mint az edző…), a 14 egymást követő veretlen hazai bajnoki mérkőzést. Az érdekelt véleménye: „Személy szerint engem a rekord nem érint, csak a csapat minél jobb teljesítménye érdekel.”
A vendégek mestere, Michael Köllner a két szélső középpályás, a brazil, de portugállá válóban lévő Matheus Pereira (a Sportingtól igazolták nyáron) és az örményes nevű, de holland Virgil Misidjan személyében Bundesliga-újoncokat készül avatni. Utóbbi ugyan szerepelt már három El-selejtezőn az idény elején, de még a Vidi korábbi BL-ellenfele, a Ludogorec Razgrad soraiban, ahonnan az átigazolási időszak utolsó napján, augusztus 31-én szerződött át Nürnbergbe.

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg

ÖSSZESEN: 4 mérkőzés, 9 Hoffenheim-győzelem, 1 döntetlen, 1 Leipzig-győzelem, 12–6-os gólkülönbség.
SINSHEIMBEN: 2–1–1–0/6–2.
A 2017–18. ÉVI IDÉNYBEN: Sinsheimben 4–0, Lipcsében 5–2.
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Mark Uth 4, ill. Marcel Sabitzer 2 gól.

 

FREIBURG–STUTTGART  

Hátulról a harmadik és a második küzd meg Freiburgban, két játéknap után egyiknek sincs még pontja. Azaz egymás ellen kell megszerezniük első pontjukat vagy pontjaikat.  A hazai gárda otthon a Frankfurttól, idegenben – Szalai Ádám két gólja által –  a Hoffenheimtől kapott ki, a vendég svábok idegenben a Mainztól, otthon a Bayerntől szenvedtek vereséget.
Magyar szempontból fontos, hogy Sallai Roland, a görögök elleni NL-meccsen pazar gólt szerző ifjú támadó már leülhet a kispadra Christian Streich edző döntése alapján, s nem elképzelhetetlen, hogy a mérkőzésen ő is átesik a Bundesliga-tűzkeresztségen.
A két együttes 34 eddigi élvonalbeli bajnokija jelentős sváb fölényt mutat, a stuttgartiak közel kétharmadát (21) nyerték meg ezeknek. A legutóbbi három alkalommal egyformán győzni tudtak a Schwarzwald Stadionban, a hazaiak ez a rossz sorozatot is szeretnék megszakítani.

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg

ÖSSZESEN: 4 mérkőzés, 9 Hoffenheim-győzelem, 1 döntetlen, 1 Leipzig-győzelem, 12–6-os gólkülönbség.
SINSHEIMBEN: 2–1–1–0/6–2.
A 2017–18. ÉVI IDÉNYBEN: Sinsheimben 4–0, Lipcsében 5–2.
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Mark Uth 4, ill. Marcel Sabitzer 2 gól.

 

BUNDESLIGA, 3. forduló. Sport1 15:30  SV Werder Breman–1. FC Nürnberg (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport1 18:00 SC Freiburg–VfB Stuttgart (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)