Vidi: a versenyben maradás a tét

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 08. 09:48    
Olvasási idő: 2 perc

A szaloniki bravúrgyőzelem után a MOL Vidi FC a továbbjutás reményének fenntartásáért lép pályára a Groupama Arénában. Ha sikerülne másodjára is legyőzni a görög bajnokság listavezetőjét, Boriszovban már a rájátszásért játszhatna fehérvári alakulat, de ne szaladjunk előre ennyire...

Prijovics fejeséból és más helyzetből sem született görög gól a Tumba Stadionban. Reméljük, a Groupama Arénában sem fog... (Fotó: Getty Images)

A PAOK sem a két héttel ezelőtti El-mérkőzés előtt, sem azóta nem kapott ki hazai sorozatban. A bajnoki győzelmi sorozata ugyan megszakadt az Atromitosz elleni döntetlennel –  az ellenfél magyarjai közül Megyeri végig védett, a válogatott keretbe frissen behívott Ugrai pedig az egyenlítő gólt szerezte – , de így is két ponttal vezeti a Szuperligi táblázatát. Edzője, Razvan Lucescu arról beszélt a mostani meccs előtti sajtótájékoztatón, hogy együttese tudat alatt kissé lebecsülte a magyar bajnokot Szalonikiben, de most nem esik ugyanabba a hibába.
A Vidi mestere, Marko Nikolics az „okos futball” szükségességét hangsúlyozta, s bár elismerte az ellenfél esélyességét – nem mellesleg a fogadóirodák is a görögök győzelmére adják a legkisebb szorzót… – ,  úgy véli, csapata megismételheti idegenbeli bravúrját a feltehetőleg telt ház szurkolói támogatása mellett. A Vidi egyébként éppen úgy áll három játéknap után, mint hat esztendeje (még Videoton néven) a csoportkörben: 3 pontja van. Akkor – ugyancsak hazai pályán – sikerült megszerezni a második győzelmet is. Most ezt kellene másolni, s aztán a hajrában jobban teljesíteni, mint féltucat esztendővel ezelőtt…

Sport1 18:00  felvezető műsor; 18:45 MOL Vidi FC–PAOK Európa-liga L-csoportmérkőzés (kommentátor: Fülöp László, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Petur András, szakértő: Esterházy Márton, Esterházy Mátyás, Nyilasi Tibor, Puhl Sándor); 23:30 összefoglaló a nap mérkőzéseiről (műsorvezető: Petur András, szakértő: Hegyi Iván, kommentátor: Haraszti Ádám és Kassai-Tóth Csaba)