Vasas: Nincs napirenden a tulajdonosváltás • SportTV

Vasas: Nincs napirenden a tulajdonosváltás

2019. 01. 14. 18:37    
Olvasási idő: 2 perc

Markovits László, a Vasas SC elnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, miért lett drágább a stadion építése a tervezettnél, és hogy nincs napirenden a tulajdonosváltás a klubnál.

„Korábban szerettük volna átadni a stadiont, volt egy eredeti szerződésünk, ami 5,5 milliárd Ft-ról szólt. A stadiont idén május és július között fogjuk átadni – fogalmazott azzal kapcsolatban Markovits László a Sport TV Mai helyzet című műsorában arról, hogy a tervezettnél később adják át a Vasas stadionját, és drágább is lesz a beruházás. – Házon belül rengeteg egyeztetést kell lefolytassunk akár a fociklub tulajdonosával, akár az akadémia tulajdonosával. Meg kell néznünk azt, hogy milyen lehetőségeink vannak, és utána el lehet dönteni, hogy mi lesz a pontos dátuma a stadion átadásának.”

Felvetődött az a kérdés, hogy a tervezett 5,5 milliárd helyett most már 8,1 milliárdos beruházásról van szó: „Több fázis van. Az elején volt egy műszaki tartalom, amiről az első közbeszerzés szólt. Annak az eredménye lett, hogy 5,5 milliárd Ft-ért vállalta a Market-KÉSZ konzorcium azt, hogy ezt a stadiont megépítse. Nem az eredeti műszaki paraméterek alapján drágult a stadion, hanem a kormány lehetőséget adott arra a Vasas Sport Clubnak, hogy minőségi javulásokat eszközöljön ezen a stadionon. Például a hibrid pálya megépítését, ez hasonlóan, mint az MTK stadionnál, mű fű és élő fű keveréke, sokkal tartósabb és sokkal többet lehet majd használni. Azt figyelembe kell venni, hogy a Fáy utca 13 hektáron fekszik, de kevés edzőpályánk van. Nagyon fontos volt az a pozitív döntés, hogy a stadion és a tartalékpálya – ami a 8,1 milliárd Ft-ban ugyanúgy benne van. Tehát nem csak a stadion ára, hanem egy vadonatúj élőfüves hibrid tartalékpálya is épül – segíti a felnőtt csapat felkészülését.”

„Jelenleg a 2020/2021-es bajnokság végéig van megállapodásunk Jámbor Jánossal, a többségi tulajdonossal, hogy garantálja a felnőttcsapatnak a színvonalas működtetését. Igazából jelen pillanatban nincs napirenden a tulajdonosváltás. Viszont nagyon örömteli dolog történt, az akadémiánál tulajdonosváltás történt. Függetlenül attól, hogy a korábbi tulajdonos is megfelelően működtette az akadémiát, de jött egy új tulajdonos, aki nagyon-nagyon jó viszonyt kezdett ápolni Jámbor Jánossal, mert nagyon fontos az, hogy a felnőtt és az utánpótlás nagyon szorosan és jól együttműködjön” – válaszolta a klubvezető arra, hogy várható-e tulajdonosváltás a klubnál. – Az érdekeket össze kell hozni, és most úgy néz ki, hogy nagyon jó úton vagyunk annak érdekében, hogy egyszer a felnőtt és az utánpótlás egy kézben legyen. Szerintem ez lenne a Vasas SC-nek is az érdeke.”

Nem kizárólag a labdarúgóknál van infrastruktúra-fejlesztés, a Vasas további létesítményei is megújulnak: „Ilyen tekintetben nagyon el vagyunk kényeztetve. Nem csak a Vasas, hanem rengeteg sportklub, szövetség el van kényeztetve a kormány részéről. Rengeteg forrás érkezik a sportba, ez a Vasasnál is így van. Közel 15 milliárd Ft-ot kaptunk az elmúlt években arra, hogy fejlesszük ezeket az állami ingatlanokat. Több projektről van szó, benne van a stadion, a Fáy utcai kézilabdacsarnok, a Folyondár utcai bázisunk teljeskörű felújítása plusz egy edzőcsarnok megépítése. Ráadásul a kormány jóvoltából a Béke úti front ismételten magyar tulajdonba került. Most még 9 hektáron, de a jövőben már 13 hektáron tudunk fejleszteni. Egy Vasas-városról, Vasas parkról is van szó, ahol akár uszoda, vagy egy nagyobb kézilabdacsarnoknak megépítésének a lehetősége is napirenden van. Erről még nem született döntés, ezekről a forrásokról még egyeztetünk a miniszterelnökséggel és a sportállamtitkársággal. De hihetetlen, hogy milyen történelmi pillanatot él meg a Vasas is annak érdekében, hogy hosszútávon kiemelkedően tudjunk működni.”