DELO WOMEN’S EHF FINAL4 sorsolás a Sport TV stúdiójában • SportTV

DELO WOMEN’S EHF FINAL4 sorsolás a Sport TV stúdiójában

2019. 04. 01. 09:00    
Olvasási idő: 2 perc

Április 16-án 18 órától a Sport TV stúdiójában zajlik majd a budapesti DELO WOMEN’S EHF FINAL4, azaz a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolása.

A Harmadik Félidő stúdiója teljes pompájában. (Fotó: Révzoli/AMC)

Május 11-12-én rendezik a budapesti Papp László Sportarénában a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, a DELO WOMEN’S EHF FINAL4-t. A női klubkézilabdázás csúcspontját megelőző egyik legfontosabb esemény a sorsolás, amelyen kialakul az elődöntők párosítása.

Az EHF Marketing, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Sport TV együttműködésének köszönhetően a Sport TV Harmadik Félidő című kézilabda-műsorának is otthont adó megújult stúdióban rendezik majd a négyesdöntő sorsolását április 16-án, kedden 18 órától.

„Először fordul elő a sorozat történetében, hogy egy tévéstúdióban rendezzék a FINAL4 sorsolását. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy az MKSZ és az EHF választása ránk esett, úgy gondoljuk, a férfi- és női kézilabda Bajnokok Ligája közvetítéseink színvonalának elismeréseként választottak minket. Szurkolunk azért, hogy mindkét magyar csapat érintett legyen a sorsoláson és persze az EHF FINAL4-on is” – fogalmazott Málnay B. Levente, a Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International – Central and Northern Europe ügyvezető alelnöke a sorsolással kapcsolatban.

Jelenleg még nyolc csapat, köztük két magyar verseng, hogy ott legyen a végső megméretésen. A címvédő Győri Audi ETO KC a dán Odensével, az FTC-Rail Cargo Hungaria az orosz Rosztov-Donnal mérkőzik meg a negyeddöntőben, a francia Metz Handball a román CSM Bucuresti, a montenegrói Buducsnoszt pedig a norvég Vipers Kristiansand ellen lép pályára az április első két hétvégéjén sorra kerülő negyeddöntőkben.

A Sport TV stúdiója 2019-ben különleges elemekkel gazdagodott, így érte el mostani végleges formáját, és adhat otthont a női klubkézilabda csúcseseményéhez kapcsolódó sorsolásnak. A Sport1 amellett, hogy a helyszínt biztosítja, legyártja az 50 országban látható jelet, már 17:45-től élőben közvetíti az eseményeket. Máté Pál, a Sport TV programigazgatója így nyilatkozott a sorsolással kapcsolatban: „Ez az esemény reményeink szerint meghatározó lesz majd a magyar kézilabda életében, de arról se feledkezzünk meg, hogy a női EHF FINAL4 előtti két hétvégén még a Szeged és a Veszprém sikeréért is szurkolhatunk a BL-negyeddöntőkben. A kézilabda-szurkolóknak tehát a következő hetekben is érdemes lesz a Sport TV csatornáit, a Sport1-et és a Sport2-t nézni!”

Szerencsére mondhatjuk, immár hagyomány, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség és a Papp László Budapest Sportaréna a FINAL4 házigazdája. Az idei a hatodik négyes döntő lesz Magyarországon, és a második sorsolás, amelyet élőben követhet bárki a televíziók képernyője előtt” – mondta el Pálinger Katalin, a DELO WOMEN’S EHF FINAL4 Szervező Bizottságának elnöke, az MKSZ alelnöke. „Szeretnénk még a tavalyi és tavalyelőtti, óriási sikert hozó eseményeknél is jobbat rendezni idén, de tudjuk jól, a sikerhez a magyar csapatok és a magyar szurkolók részvétele is elengedhetetlen. Reménykedünk benne, hogy a sorsolás sok izgalmat tartogat a Sport TV nézői számára is!”

„Az EHF Marketing elégedett azzal a közös döntéssel, hogy a DELO WOMEN’S EHF FINAL4 sorsolása a Sport TV új stúdiójában kerül megrendezésre. A Sport TV az elmúlt években már megmutatta versenysorozataink iránti teljes elkötelezettségét, és azzal, hogy partnerként ennek az eseménynek a házigazdája lesz, tovább erősíti ezt a folyamatot – tette hozzá David Szlezak, az EHF Marketing ügyvezető igazgatója. „Biztosak vagyunk benne, hogy a stúdióból elküldött nemzetközi jel is olyan jó minőségű lesz, mint a Sport TV magyarországi közvetítései. Már alig várjuk, hogy ismét egy csodálatos kézilabdahétvégét töltsünk majd Budapesten, és az azt megelőző április 16-i sorsolás ennek az egésznek a nyitóeseménye.”