Presztízscsata Plzenben • SportTV

Presztízscsata Plzenben

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 15. 11:53    
Olvasási idő: 2 perc
CHL

A hatodik körből olyan mérkőzést mutatunk a jégkorong BL-ből, amelynek mindkét csapata már továbbjutott a kieséses nyolcaddöntőbe. Mégsem teljesen mindegy az eredmény, hiszen a legutóbbi kiírás elődöntőse, a Plzen a svájci mérkőzésen 5–2-es vereséget szenvedett, s szeretne visszavágni a kiadós zugi kudarcért.

A plzeni csapat a legutóbbi kiírásban egészen az elődöntőig menetelt, ahol csak a későbbi győztes Frölundától esett ki (Fotó: hokej.cz)

A két együttes a finn HPK-val és  a dán Runstteddel alkotta a B-csoport négycsapatos mezőnyét. A svájciak öt mérkőzésükből négyet 60 perc alatt megnyertek, ám a  HPK-val szemben otthon 3–3 után elbukták a rávezetéseket, így 13 pontot gyűjtöttek. A csehek csupán két meccsen győztek a normál játékidőben a dánok ellen oda-vissza. Ugyanakkor a finneket Häämenlinnában és Plzenben is  a hosszabbításban szerzett góllal múlták felül, a svájci kudarcról pedig már ejtettünk szót. 10 ponttal állnak és három vagy több góllal kell most megverniük a Zugot, hogy csoportelsőként juthassanak tovább.
A két együttes a zugi 5–2-n kívül még sosem mérkőzött meg tétmeccsen, ez lesz az második találkozásuk. A svájci találkozó egyébként múlt szerdán érdekesen alakult, az első harmadban a plzeniek Straka révén szereztek vezetést majd a 30. perc elején Ceresnák emberelőnyös találatával megduplázták előnyüket. Ám a következő nyolc perc teljes cseh összeomlást hozott. Előbb a svéd Thorell – 16 másodperccel a bekapott második gól után – szépített, két percre rá Simion előnyből egyenlített, a 39. percben Martschini szintén előnyből már vezető gólt lőtt, amelyet egy percre rá megfejelt még eggyel, azt már egyenlő létszám mellett. A harmadik harmadban már csak egy gól született, azt a 48. percben újabb svájci, Langenegger érte el. A meccs emberének a 27 éves svéd szélső Erik Thorell bizonyult, aki egy gólja mellett két asszisztot adott társainak. Összesen 10 pontjával (2+8) egyébként második a BL kanadai listáján, csak honfitársa Michael Haga, a Djurgarden hokistája  előzi meg, aki ugyancsak 10 pontos, csak eggyel többet lőtt, eggyel kevesebb gólt érő átadása volt.   A plzeniek legeredményesebbje, Milan Gulas is az ékcsoportban van, ugyancsak 10 ponttal (4+6) negyedik a pontlistán.
A kapusok közül a Zug jobbik hálóőre, Luca Hollenstein a GAA-listán (60 percre vetített kapottgól-átlag) a negyedik (1.00), a többet védő kapus, Leonardo Genoni (3 meccs) 19.85-tel csak a 21. A csehek kapusai közül a két mérkőzésen védő Jaroslav Pavelka 2.26-tal a 23., a hárommeccses Dominik Frodl 2,65-tel a 32.  (A számokat kissé torzítja, hogy az első 15 között két olyan kapus is van, aki egyetlen töredékmeccsen védett,  a listavezető Reijola az egyik, ő mindössze 20 percet védett, amely alatt nem kapott gólt, így természetesen 0.00 a GAA-értéke és 100%-os a védési hatékonysága. Érdekesség, hogy éppen a HPK-ban, a B-csoport harmadik helyezettjében szerepel.)

Szóval „csak” a dicsőségért játszanak a fiúk a plzeni Logspeed CZ Arenában, de ettől azért még összehozhatnak egy nagyon jó meccset is!

JÉGKORONG BL, csoportkör, 6.  forduló. Sport1 17:00  HC Plzen–EV Zug (kommentátor: Engyel István)