Rövid videóelemzés David Davis-szel • SportTV

Rövid videóelemzés David Davis-szel

2019. 11. 25. 14:29    
Olvasási idő: < 1 perc

A Telekom Veszprém edzője rövid bemutatót tartott abból a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában, hogyan néz ki egy videóelemzés a csapat meccsei előtt. Nagyon sok érdekes tanulságot megtudtunk belőle, és érdekes belegondolni, hogy Veszprémben hetente 3-4 óra videózás szerepel a felkészülési programban.

David Davis itt épp interjút ad. (Fotó: Vörös Dávid/handballveszprem.hu)

Lenyűgöző azt látni, hogy a világ egyik legjobb edzője milyen alapossággal elemzi ki saját csapata védekezését egy videózásón. Ez csak egy rövid kis bemutató volt a televízióban, ahol két negatív és két pozitív példát ragadott ki a Veszprém Kielce elleni mérkőzéséről. Az ilyen apróságok tökéletesítése is kellett ahhoz, hogy a Veszprém 28-24-re nyerjen, és mindössze 24 gólon tartsa a meccset megelőzően átlagosan 31 gólig jutó lengyeleket.

A Sport TV szakértője, Pásztor István meg is jegyezte, hogy most bepillantást nyertünk abba, mi zajlik a videóteremben egy csapatnál. David Davis hozzátette: „Én megpróbálom rövidre fogni ezt a részt, de akkor is kitesz legalább 45 percet minden nap, és a felkészüléssel, a korrekcióval akár egy órás is lehet. Egy óra, és ha nem férünk bele, a következő nap visszatérünk rá, de minden héten legalább 3-4 órányi videózás valóban van nálunk.”

A Telekom Veszprém jelenleg a Bajnokok Ligája B-csoportjának második helyén áll 12 ponttal, de a bakonyiaké a legjobb gólarány (+36) ebben a nyolcasban, amelyben a csoportelső Kiel (14 pont) és a csoport hatodik helyén álló Vardar Szkopje (9 pont) között mindösszesen öt pont van.