Szegedi bravúrkísérlet a védő ellen • SportTV

Szegedi bravúrkísérlet a védő ellen

Sport TV avatar Sport TV 2021. 03. 31. 15:33    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán megkezdődik a küzdelem a kézilabda BL nyolcaddöntőjében. Csupán két mérkőzést rendeznek, mindkettőt megmutatjuk önöknek. Először a számunkra 50 százalékban a legfontosabbat – az egyik magyar csapat fellépését.

Mikler Roland bízik a csaoat helytállásában (Fotó: pickhandball.hu)

SZEGED–KIEL

Az utolsó két fordulóban aratott győzelemmel a címvédő Kiel felugrott csoportja harmadik helyére, míg a MOL-Pick a magáéban a hatodik helyen végzett. Korábban két ízben is találkoztak a BL nyolcaddöntőjében, a 2015–16-os és a 2017–18-as kiírásban. Mindkétszer a németek jutottak tovább úgy, hogy előtte vereséget szenvedtek a Tisza partján.
A szegedi Joan Canellas és a „villámigazolással”, szezon közben érkező Marko Vujin korábban egyformán állt a kieliek szolgálatában. A szerb szélső a megsérülő horvát Luka Stepancic ideiglenes pótlására érkezett.
A THW kapusa, Nicolas Landin a múlt héten Covid-karanténban volt, de most már rendelkezésre áll. A két védőspecialista, Hendrik Pekeler és Pavel Horák megsérült az általunk is közvetített Bundesliga-rangadón a Flensburg ellen. Mindkét együttes a második helyen áll hazája bajnokságában. Mivel a Pick veszített a magyar szuperrangadón a Veszprém ellen, 13 pontos hátrányból követi legnagyobb hazai vetélytársát.
„Mi már bizonyítottuk, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni. Erősek vagyunk, ebben kell hinnünk. Egy biztos, az első meccsen és a visszavágón is mindenkitől extra teljesítmény kell. Nagyon együtt vagyunk, a sok rossz, ami történt velünk, még jobban összekovácsolta a keretet. Most már jóval többen vagyunk, erősek vagyunk, az edzéseken is odatette magát mindenki, szóval felkészültünk” – nyilatkozta Mikler Roland, a szegediek szuperklasszis kapusa klubja honlapjának.

NANTES–KIELCE

A Nantes csoportja 6., a 2016-os győztes Kielce (csak azt a döntőt tudnánk feledni…) a mi szempontunkból is fontos, mert a győztese játszik a Veszprém–Vardar párosítás továbbjutójával. A két csapat még sosem játszott európai kupamérkőzést. Daniel Dujsebajev, az edző Talant kisebbik fia két hete Lengyel Kupa-mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett (az eset kapcsán tűzött össze edző-édesapja a versenybírósággal), így ő sem játszhat, mi több, az idény végéig már nem bevethető. A hazai csapat ebben a naptári évben csupán két mérkőzést vesztett el, a Celje és a Barca ellenit.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, nyolcaddöntő, első mérkőzések. Sport1 18:30  MOL-Pick Szeged–THW Kiel (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István); Sport1 18:30 HBC Nantes–Lomza Vive Kielce (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila)