Török-német meccspáros húsvéthétfőre • SportTV

Török-német meccspáros húsvéthétfőre

Sport TV avatar Sport TV 2021. 04. 05. 10:38    
Olvasási idő: 2 perc

Az ünnep közepette az elkötelezett futballszurkolóknak azért van élő meccskínálatunk is: egy-egy mérkőzés a török élvonalból és a német másodosztályból.

Ozan Tufan (balról) és Hadi Sacko párviadalából itt ugyan a denizli játéákos kerül ki győztesen, ám a három pontot mégis a Fener vitte haza a decemberi bajnokiról (Fotó: Getty Images)

Még a bajnokság egyötöde, 8 forduló (plusz egy meccs) hátravan a Süperlig különös, 2020–21-es idényéből. Az eddig eltelt idő nagy részében a klasszikus isztambuli trió – Galata, Fener, Besiktas – szoros versenyfutásban volt a bajnoki címért. Március közepe felé a viszonylag legkisebb, a Besiktas kezdett ellépni vetélytársaitól, kialakítva egy kisebb, de nem behozhatatlan előnyt. A forduló záró mérkőzése előtt a fekete-fehérek hárompontos fórban vannak az egy mérkőzéssel többet játszó Galatával, ötpontos előnyben az azonos meccsszámú Fenerrel szemben.
Gyakorlatilag a hátralévő időszakban mindhárom rivális győzelmi kényszerben van, a két üldöző közül amelyik lépést téveszt, mintegy le is mondhat a bajnoki arany megszerzéséről.
Szalai Attila csapata, a Fener a forduló utolsó mérkőzésén a sereghajó Denizlisport fogadja. Ősszel Denizliben is győzni tudtak – akkor még a magyar válogatott védő nélkül – a sárga-kékek, a gólokat Demba Cissé és Gökhan Gönül szerezte. Utóbbi korábbi sokszoros válogatott, de már visszalépett a nemzeti csapattól, ám a csapat védekező középpályása, Caner Erkin részese volt a török válogatott kiváló vb-selejtezős rajtjának (2 győzelem, 1 döntetlen).
Nagy meglepetés lenne, ha nem maradna mindhárom bajnoki pont a Sükrü Saracoglu Stadionban.

ST. PAULI–BRAUNSCHWEIG

A 27. forduló záró mérkőzésén inkább a vendégcsapat lehet motiválva a győzelem megszerzésére. A hamburgi együttes  ugyanis tekintélyes, 9 pontos előnnyel áll az osztályozós pozíciót elfoglaló csapat előtt, amely történetesen éppen vendége, az Eintracht Braunschweig. A pillanatnyi, pontosabban a közelmúltbeli formájuk alapján is a vendégcsapat van jobb passzban, legutóbbi hat meccsén veretlenm (3-3 győzelem és vereség), míg a St. Pauli ugyanezen időszak alatt beszedett egy vereséget a Paderborntól, igaz a városi derbit megnyerte a korábban örökös élvonalbeli, de most harmadik éve visszajutni igyekvő HSV ellen. A hazaiak felkészülését a világjárvány akadályozta: múlt hét közepén érkrezett a hír, hogy a csapat két tagjának vírustesztke pozitívnak bizonyult. Természetesen karanténbe kerültek, a hétfői meccs nagypénteki sajtótájékoztatóján Daniel Meyer edző nyilvánosságra is hozta a két játékos nevét:  Jannisz Nikolau és Fabio Kaufmann járt szerencsétlenül. Emellett két ötsárgás eltiltottja is van a kikötővárosiaknak Brian Behrendt és Danilo Wiebe személyében. S hohgy a baj nyakig érjen, a center Dzsi Dong Von izomproblémákkal küzd, ezért Meyer mesternek, ha akarta, ha nem, ugyancsak fel kell frissítenie együttesét. Hogy ez jót tesz vagy sem a csapattal, kiderül a Millerntor Stadion esti összecsapásán.

Kapcsolódó

ST. PAULI–BRAUNSCHWEIG örökmérleg

Összesen: 37 mérkőzés, 20 St. Pauli-győzelem, 7 döntetlen, 10 Braunschweig-siker / 63–26-os gólkülönbség. A 2. Bundesligában: 21–11–4–6 / 30–16. Hamburgban: 18–10–5–3 / 36–16. Hamburgban a 2. Bundesligában: 10–5–3–2 / 16–7.
A legutóbbi mérkőzés: Braunschweig–St. Pauli 2–1 (0–1). G.: Bär, Kaufmann, ill. Dittgen (2. Bundesliga, 2020. 12. 5.). A legutóbbi három hamburgi mérkőzés: 0–0 (2017-18, 2Bl), 0–2 (2016-17, 2Bl), 1–0 (2015-16, 2Bl). A legutóbbi Braunschweig-győzelem Hamburgban: 0–2 (2. Bundesliga, 2016. 8. 13.)

SÜPERLIG, 31. forduló. Sport2  18:00  Fenerbahce SK–Denizlispor Kulübü (kommentátor: Haraszti Ádám)
NÉMET LABDARÚGÁS. Sport1 17:00 Germánia németfutball-talkshow
(műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kemenes Szabolcs és Mészáros Ábel); Sport1 20:30  FC St. Pauli–Eintracht Braunschweig 2. Bundesliga-mérkőzés (kommentátor: Faragó Richard); Sport1 22:30  a Bundesliga 27. fordulójának összefoglalója (kommentátor: Bartha Zoltán és Fülöp László)